Pianalitik Yayınlarının Tamamı Dijital Ortamda

Pianalitik yayınlarının tamamı dijital ortama aktarıldı.

Söz konusu yayınlar, tabletlere de adapte edildi.

Pianalitik Dershaneleri kurucu ve temsilcilerinin katıldığı 5’inci Koordinasyon Toplantısı 11-12-13 Aralık 2011 tarihlerinde yapıldı. Toplantıda Genel Koordinatör Hüseyin Yorulmaz 2011’i değerlendirdi, 2012’ye dair açıklamalarda bulundu.
Hüseyin Yorulmaz, yenilenen eğitim sistemi ve teknolojilerine uyumda duyarlı davrandıklarını, bu konuda sektörün önde gidenlerinden olduklarını anlattı.

Pianalitik yayınlarının tamamının dijital ortama aktarıldığını duyuran Yorulmaz, 1 ay önce tüm kitapların PC ve lap toplarda kullanılacak şekilde USB flash bellek ile şubelerine gönderildiğine işaret etti. Dershaneler kanalı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarına da bu ürünlerden belli oranda dağıtıldığını dile getirdi. Yorulmaz, “MEB’in Fatih projesi kapsamında USB flash bellekler ile öğretmenlere branşlarına göre verilen dijital kitaplar okullarda çok ses getirdi. Bunlar, öğretmenlerimiz tarafından çok beğenildi.” dedi.

Toplantının sürprizi yeni dönemde tablet kullanımına geçileceği konusu oldu. Uygulamanın tanıtımı yapıldıktan sonra içinde tüm yayınların dijital kitaplarının bulunduğu birer adet tablet bilgisayar hediye edildi.
Adapazarı Pianalitik Dershaneleri Kurucusu Bülent Karslı ise tablet bilgisayar konusunda “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan tablet uygulamasına ilk geçecek kurumlardan olmanın heyecanını tadıyoruz. Bu kadar süratli bir geçiş beklemiyordum, sürpriz oldu.” ifadelerini kullandı.

Programda Cemal İlter de Pianalitik Yayınları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni hazırlanacak yayınlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca Pianalitik halkasına dahil olan şubelerin tanıtımı yapıldı.