Gümüşhane’de Yeni Belediye Binası İnşaatında Hummalı Çalışma

Gümüşhane kamuoyunda uzun tartışmalara neden olan Yeni Belediye Hizmet Binası işinde yüklenici firma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gümüşhane’de Yeni Belediye Binası İnşaatında Hummalı Çalışma
Kış mevsiminde olunmasına rağmen il merkezinde çok az oranda gerçekleşen kar yağışını fırsat bilen yüklenici firma yetkilileri, temel kazılarını tamamlayarak inşaat sahasını gro-beton aşamasına getirdi. Yaklaşık maliyeti 7 milyon 828 bin 51 lira olarak belirlenen işin ihalesi 14 Ekim tarihinde yapılmış ve 5 firmanın katıldığı ihale sonucunda iş 5 milyon 876 bin lira veren Transmat-Edip Akgün İnşaat firmasına kalmıştı. 23 Kasım’da Belediye yetkilileri tarafından yer teslimi yapılan firma, yaklaşık 1 ay boyunca zemin ve temel kazısı ile uğraştı. Yüklenici firma yetkilileri önümüzdeki hafta içerisinde temelaltı grobetonu dökeceklerini ve ardından Harşit Çayı seviyesine inen kazılar nedeniyle, deredeki su seviyesi artmadan inşaatı bodrum katı seviyesine çıkarmak istediklerini söyledi.

Eski Belediye binasının yıkıldığı yere yapılan yeni bina, şartname gereği 400 gün içerisinde bitirilecek. 8 katlı binanın içerisinde 9 adet dubleks işyeri, çok amaçlı toplantı salonları, konferans salonu, nikah salonu, sivil toplum örgütleri için ofisler, bilgisayar eğitim salonu, siyasi partiler için grup salonları, belediye meclis salonu, yemekhane, bay-bayan mescit, kapalı otopark, 3 adet asansör ve bir adet araç asansörü yer alacak.
Kaynak: İHA