'sadece Ölülerin Duyguları Yoktur, Sadece Ölüler Düşünemezler Fikirleri Yoktur.'

Kişisel başarı uzmanı Sevda Türküsev, öğrencilerin olabilecek her türlü olumsuzluğa karşı bakış açılarını değiştirmeleri gerekitğini, olumlu, doğru öğrenme duygusuyla inanç ve değerlerine sahip çıkmalarını sağlamak gerektiğini belirtti.

'sadece Ölülerin Duyguları Yoktur, Sadece Ölüler Düşünemezler Fikirleri Yoktur.'
Türküsev, "Şunu unutmayın, sadece ölülerin duyguları yoktur ve sadece ölüler düşünemezler; fikirleri yoktur. O halde nefes aldığımız sürece her şey ama her şey için bir ümit var demektir." dedi.

Kişisel başarı uzmanı Sevda Türküsev, Sarıkamış Meslek Yüksekokulu öğrencilerine `Kişisel Başarı` konulu konferans verdi. Sarıkamış Meslek Yüksekokulu konferans salonundaki konferansa 550 öğrenci, öğretmenler ve idareciler katıldı.
Akedemik zeka ile duygusal zekanın birlikte olması gerekliliği üzerinde duran Türküsev, akıl ve vicdan kavramlarının `başarıda olmazsa olmaz` bir değer olduğunu ifade ederek, "Bu yüzden akıl, fen ilimleri ile yeniden din ilimleriyle ilerler diyoruz. Disiplin acı çekme sanatıdır. Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır. Kendini yenmek zaferlerin en büyüğüdür ve kişisel gelişim sürecimizde sadece kendimizi yenmek için çalışacağız. Bu savaşta yeneceğimiz, yok edeceğimiz şeylerin istediğimiz yerlere varmamızı engelleyen duygular olduğunu unutmayalım. Bizler temsil şekillerimizi değiştirdiğimizde değişmeye başlamış olacağız." diye ifade etti.

İnsanın, önce kendisine karşı bakış açısını değiştirerek, kendi farkına varması gerektiğine işaret eden Türküsev, böylece dış dünya ile iletişime geçerek var olunabileceğini kaydetti. Kişisel başarı uzmanı Sevda Türküsev, şunları söyledi:
"Şunu asla unutmayın, insan hayatında olumlu ya da olumsuz hiçbir olayı unutamaz. Çoğu insan hedefleri hakkında `offf, ne kadar uzak.` derler. Halbuki hedefin uzaklığını değil, kendimizin hedeflere uzaklığını hesaba alırsak, yolu baştan kısaltmış oluruz. Hedeflerimizin uzak durduğunu kabul edersek, onlara ulaşmak için gayret sarf ederiz, harekete geçeriz, yani güç bizim elimize geçmiş olur. Fakat hedeflerin bizden uzak uzak olduğunu düşündüğümüzde o hedefleri hareketli kılar, her zaman bizden uzaklaşabilecekleri duygusuna kapılıp kendimizi ürkekleştiririz.

Şunu unutmayın, sadece ölülerin duyguları yoktur ve sadece ölüler düşünemezler; fikirleri yoktur. O halde nefes aldığımız sürece her şey ama her şey için bir ümit var demektir. Gelişim, değişim demektir ve bizler de pozitif değişimimiz için gayretli olacağız. Neticede biz de insanız ve etrafımızda bir sürü insan var. Tanıdıklarımız, unuttuklarımız ve daha tanıyacağımız bir sürü insan. Yani sevgili öğrenciler, işin temeli insandır ve insan kalitesi ne kadar iyi olursa, toplumlar o kadar kaliteli olur. Bu yüzden bizler kendimizi, etrafımızdaki insanları ne kadar geliştirirsek o kadar iyi ve kaliteli bir yaşama sahip oluruz. Her doğum sancılı olduğu gibi gelişim süreci de acılı ve sancılı alacaktır. Bir annenin aylarca ve doğumda çektiği acılardan sonra bebeğini kucağına aldığında o acı duyguların yerini mutluluk duyguların alması gibi, siz de vardığınız noktada önceki acı ve sızılarınızı unutacak, güzel günlere merhaba diyeceksiniz. Çektiğiniz acılar elde ettiklerinizle bir anlam kazanacaktır."
Sarıkamış Meslek Yüksekokul Müdür Yrd. Dursun Karagöz de bu tür konferansların öğrencilerin yararına olduğunu, öğrencilerin gayet memnun kaldıklarını ifade etti. Karagöz, "Sevda Türküsev’e, öncelikle bizi kırmayıp buraya kadar geldiği için teşekkür ediyoruz. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir.” dedi.

Konferansdan sonra Sevda Türküsev “Kişisel Başarı” adlı kitabı imzaladı.