İnşaatlarda Görselliğe Estetiğe Önem Verin

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, “Müteahhitlerimiz biraz da inşaatlarda görselliğe, estetiğe önem vermeli.

İnşaatlarda Görselliğe Estetiğe Önem Verin
Yaşadığımız şehrimizin güzelleşmesi çok önemlidir.” dedi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) ‘İnşaatların Yapısı ve Denetimi’ konulu bir toplantı düzenledi. Riva Otel`de tertiplenen toplantının ev sahipliğini AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık yaptı. Sorunların masaya yatırıldığı toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Adana Bölge Müdürü Hamit Sucu, konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılış konuşması yapan Murtaza Kılçık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalarının müteahhitlik sektörüne güven ve kalite getirdiğini ifade etti. Adana`daki inşaat yapı kalitesinin 1 Ocak 2012’den sonra çok daha güvenli ve sağlam adımlarla ilerleyeceğini belirten Kılçık, "Bizler işini önemseyen ve meslek olarak kabul eden müteahhitler olarak bu uygulamalardan son derece memnun olduğumuzu, gerçek müteahhitlerin ise ayırt edilebileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.


MÜTEAHHİTLER SİCİL ALTINA ALINACAK
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, inşaatın büyümede 3. sırada olduğunu söyledi. Müteahhitliğin çok önemli bir camia olduğunu belirten Kırılmaz, “Birlikte kutsal bir iş yapıyoruz. Bu nimetten en iyi şekilde faydalanmalıyız. Adana’da 2005 yılından beri yapılan inşaatlar kaliteli. Biraz da inşaatlarınızda görselliğe, estetiğe önem verin, göze hitap etsin. Bunlar yaşadığımız şehrimizin güzelleşmesi için çok önemlidir Sizler, sattığınız binalarla değil, referanslarla ayakta durursunuz. Yapımlar sırasında kötü niyetli arkadaşlar olursa yaptırımları ağır olacaktır. Buna çok dikkat etmelisiniz.” diye uyardı. Kırılmaz, ayrıca müteahhitlerin 1 Ocak 2012’den itibaren sicil kaydına alınacağını hatırlatarak, “Müteahhitler sicil kayıtları üzerinden ülke genelinde takip edilecek. Yanlış iş yapan müteahhit anında meslekten atılacak. Aynı tarih itibariyle inşaatlarda sertifikasız usta da çalışamayacak.” şeklinde konuştu.
KOSGEB Adana Bölge Müdürü Hamit Sucu ise müteahhitlere KOSGEB’in imkanlarından faydalanmaları çağrısında bulundu. Sucu, “İnşaatçılar özellikle ‘Nitelikli ve Tanıtım’ desteğinden rahatlıkla faydalanabilir. Sizler için 500 bin lirayı bulan kaynaklarımız var. Önümüzdeki zamanlarda müteahhitlerimizle iyi işler yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
Toplantıda Karaisalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Başkanı İsmail Demirkeser ve çok sayıda iş adamı hazır bulundu.