Beypazarılı Kadınlar El Emekleri İle Avrupa'yı Gezdi

Ankara`nın Beypazarı ilçesinde ev hanımları ‘El Emeği Göz Nuru` projesi kapsamında Avrupa’yı gezdi.

Beypazarılı Kadınlar El Emekleri İle Avrupa'yı Gezdi
Beypazarı Halk Eğitim Merkezi`nin düzenlediği AB projesi kapsamında Beypazarlı ev hanımları Litvanya’yı ve İspanya’yı hem gezdiler hem bu ülkelerin kültürlerini görme fırsatı buldu.
Başarı ödülü alan proje ile Beypazarılı ev hanımları, yaptıkları el sanatlarını projesi kapsamında, Avrupa`dan gelen hanımlara hem tanıtım yaptı hem öğretti. Beypazarılı hanımlar ise Avrupa`da Litvanya ve İspanya’ya giderek el sanatlarını öğrendi.
Kursiyerlerden Gülay Küren, Avrupa`ya gitmeden önce katıldığı İngilizce kursu sayesinde oradaki hemcinsleri ile az miktarda da olsa anlaştıklarını ifade etti. Daha çok el sanatları ile anlaştıklarını aktaran Küren, Avrupalı hanımların Türk el sanatlarına hayran kaldıklarını kaydetti.
Proje sorumlusu Beypazarı Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Oğuzhan Koyuncu da bu projenin, 2 yıl süren bir hazırlık safhası olduğunu belirterek, bu süreçte kursiyer ev hanımlarına bilgisayar kullanımı, İngilizce ve el işleri gibi kurslar verilerek altyapının oluşturulduğunu belirtti. Koyuncu, “Değişik ülkelerden katılımcıların olması nedeniyle ortak bir dil bulunmamaktaydı. Burada tek ortak dil hanımların el sanatlarıydı.” diye kaydetti. Koyuncu, proje kapsamında www.lingualhands.com sitesi üzerinden kursiyerlerin birbiriyle iletişim halinde olduklarını, oradaki videolarla el sanatlarını geliştirdiklerini ifade etti.