Çankırı Gençlik Derneği Üyeleri ‘dede Torun Evi’nde Buluştu

Çankırı Gençlik Derneği’nin düzenlediği aşure gününde Ankara’daki Çankırılılar, Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evi’nde bir araya geldi.

Pursaklar Atatürk Caddesi’ndeki 2. Dede Torun Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte günün anlam ve önemine dair hazırlanan aşure günü video gösterimi, ezan okuma, ilahiler, semazen gösterisi ve aşure dağıtımı yapıldı. Mamak İmam Hatip Lisesi’ndeki Çankırılı öğrencilerden oluşan ilahi gurubu okudukları parçalarla büyük beğeni topladı. Programa Akyurt İlçe Müftüsü Dr. Bilal Doğan, Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Yakup Çakırşen’in yanı sıra çok sayıda Çankırılı katıldı. Doğan yaptığı konuşmanın ardından bir de hatim duası okudu. Akyurt Müftüsü Doğan yaptığı konuşmada, "Çankırılı gençlerimizin böylesi maneviyat yüklü bir etkinlikle hemşerilerimizi bir araya getirmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. İnşallah bu tür etkinlikler artarak devam eder." dedi.
Etkinlikle ilgili düşüncelerini dile getiren Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Yakup Çakırşen, aşure günü etkinliğinin maneviyatına uygun bir şekilde bu programı gerçekleştirmenin hazzını yaşadıklarını belirtti. Çakırşen, şunları kaydetti: "Etkinliğimizin herhangi bir sponsoru yoktu. Aşureler gençlerimizin gönüllerinden kopan ücretlerin bir araya gelmesiyle yapıldı ve dağıtıldı. Hem maddi hem de manevi anlamda büyük fedakârlıklarda bulunan tüm arkadaşlarıma ve katılımlarıyla programımıza anlam katan tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Birçok etkinliğimizde bizlere destek Pursaklar Belediye Başkanı hemşerimiz Selçuk Çetin’e teşekkürlerimi sunuyorum." Semazen gösterisinin ardından gençler misafirlere aşure dağıttı.