Yenimahalleli Vatandaşlar, Aşure Etkinliğinde Buluştu

Yenimahalle’de Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinlikleri devam ediyor.

Yenimahalleli Vatandaşlar, Aşure Etkinliğinde Buluştu
Cem Vakfı Ankara Şubesi’nin aşure programı, Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Kongre Salonu’nda gerçekleşti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Haydar Sırık, Eski Başkan Faruk Ali Yıldırım da katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Yaşar, birlik ve beraberliğin böyle günlerde pekiştiğinin altını çizerek, “Bu ay Kerbela mazlumlarının yad edildiği, yaşanan acıların yasının tutulduğu ancak bu acı olayı da unutmayarak zulme boyun eğilmeyeceğinin de ortaya konduğu bir aydır. Kerbela’dan ibret verici dersler alarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul etmeliyiz” dedi. Devletin eşit vergi aldığı tüm vatandaşlarına din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmet vermesi ve ibadethane ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini söyleyen Yaşar, "Türkiye’de herkes ibadetlerini dilediğince yerine getirebilmelidir. Bu hem insan hakkı hem de devlet olmanın gereğidir. TBMM, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmanın da gereği olarak tüm vatandaşlarına eşit hizmet vermelidir” dedi. Çok sayıda Alevi vatandaşın yaşadığı Batıkent’te bir cemevi ihtiyacı olduğunu belirten Yaşar, “Önümüzdeki ocak ayı itibarıyla ihale edilecek olan Kültür Merkezi içinde Alevi vatandaşlarımızın ihtiyaçları düşünülerek bir yer açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Muharrem Ayı’na yetişmesi için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Gelecek sene Geleneksel Aşure Günü etkinliğimizi orada yapacağımızı umuyorum." diye konuştu.

Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Haydar Sırık da, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberliği temsil ettiğini kaydetti. Sırık, "Böyle önemli bir günde canlarla bir arada olmaktan mutluyuz. Başkanımız Fethi Yaşar’a bize verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi. Etkinlik sonunda vatandaşlara aşure dağıtıldı.