Selçuk'ta Öğrencilere Ücretsiz Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

İzmir Selçuk Zeytin Köy`de öğrencilere ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Selçuk'ta Öğrencilere Ücretsiz Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, konuyla ilgili açıklamasında, toplumun ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermediğini belirterek, "Çocuklarımızın, ağız ve diş sağlığının önemini daha iyi kavramasına bu tarama çalışmasıyla dikkat çekmek istedik. Bu tarama çalışmasında görev alan diş hekimlerimiz, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi ve diş fırçası kullanımı ile ilgili bilgiler verirken, Sağlık Grup Başkanlığı`nca köy halkına genel sağlık taraması yapılacak." dedi.
Boyacı, Türkiye`de 2002 yılından beri `Sağlıkta Dönüşüm` adı altında başlatılan reform sürecinin bütün hızıyla sürdüğünü belirtti. Boyacı, 2005 yılında başlatılan Aile Hekimliği uygulaması ile de ağız ve diş sağlığında koruyucu hekimliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatırken, çalışmaların önümüzdeki günlerde diğer köylerdeki uygulamasının devam edeceğini ifade etti.

Tarama çalışmalarına; Kaymakam Ayhan Boyacı`nın yanı sıra İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üst.Teğm. Aksoy Ağtürk, Köy Muhtarı Hüseyin Karadağ ve kurum müdürleri katıldı. Programda öğrencilere diş fırçası ve diş macunu da hediye edildi.
Selçuk Devlet Hastanesi Diş Hekimi Serap Çamlıca ise diş sağlığı taraması yaparak sağlık problemi olanları tedavi programına aldıklarını belirtirken, Sağlık Grup Başkanlığı hekimlerinden İsmail Yalçın ve görevli hemşireler Sema Cinel ve Fatma Koyuncu da köy halkına genel sağlık taraması yaptı.