Osmancık'ta Küresel Ekonomik Kriz Konferansı

Çorum`un Osmancık İlçe Belediyesi ile Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğinde "Küresel Krizin Türkiye Ekonomisine Etkileri ve İşletmelere Düşen Görevler" konulu bir konferans düzenlendi.

Osmancık'ta Küresel Ekonomik Kriz Konferansı
Konferansa Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu`nda düzenlenen konferansı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çıplak, Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Türk ekonomisini okyanusta yüzmeye kalkan bir takaya benzeten Prof. Dr. İbrahim Öztürk; "Dünya`da artık sınırlar kalktı ve müthiş bir rekabet gücü var. Dünya devlerinin ürettiği ürünler Osmancık`ın arka sokaklarına kadar girdi. Koca bir okyanusa açıldık, bizim de Türk ekonomisi dediğimiz temelin takası gibi bir takamız var ama bu taka okyanusta yüzmez. Çünkü bizim takamızın motoru okyanusta yüzmek için yapılmamış. Türkiye`nin ekonomi kurgusu, dünya ekonomisiyle yarışma maksatlı kurulmamış ilk başta.Kapalı bir ülkede kendi kendimize yeterli olmak için kurulmuş. Şirketlerin ölçeği yanlış bir kurguda. Şimdi bir anda sınırlar açıldı ve bizim bu takayla bu okyanusta yüzemeyeceğimiz anlaşıldı. Dolayısı ile biz yeni bir gemi inşa etmek, yeni bir yönetim anlayışı geliştirmek zorundayız" dedi. Küresel krizin etkilerinin Türkiye için henüz atlatılmadığını söyleyen Öztürk, "Bana göre 2008 yılında başlayan küresel kriz bitmedi. Tam tersi fay hatları kırılarak sorun ciddileşiyor. Fakat bizim insanımızda iktisat mantalitesi olmadığı için seyretmekle yetiniyoruz. Ancak buna rağmen değerlendirmelerimize göre kriz Türkiye`yi gelecekte 2009 yılındaki kadar derinden vuramayacak. Türkiye gelen dalgaya daha hazırlıklı karşılık verecek" ifadelerini kullandı. Konferans sonrasında Belediye Başkan Vekili Mustafa Çıplak ile Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili, Öztürk`e plaket verdi. Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük de Öztürk`e ilçenin yöresel ürünlerinden Osmancık pirinç sabunu hediye etti.
Kaynak: İHA