Gediz’li Öğrenciler Mini Heron Yaptı

Gediz Üniversitesi’nin biri Alman 3 öğrencisi, insansız hava aracı yaptı.

Sivil ve askeri amaçlı kullanılabilen 4 motorlu uçaklar, 2 bin metre yüksekten görüntü aktarabiliyor. Uçaklar, lazer sistemi eklenerek havadan mayın da arayabiliyor.
Gediz Üniversitesi, geleceğin mucitlerini yetiştirmek için öğrencilerini yeni buluşlara, araştırma ve geliştirmeye teşvik ediyor. Bilime meraklı gençlere her türlü destek veriliyor. Bunun sonucunda birbirinden ilginç çalışmalar ortaya çıkıyor. En güzel örneklerden biri de insansız hava araçları.

Makine mühendisliği öğrencileri Alman Dennis Riessbeck, Said Fatih Karataş ve mekatronik eğitimi gören Aytekin Güçlü, Türkiye’yle İsrail arasında krize neden olan Heron’un küçük boyutlularını hazırladı. Dennis, 4 motorlu uçağını Türk bayrağı takarak uçurdu, arkadaşları da ona eşlik etti. Gençlerin gösterisi, öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle izlendi, büyük alkış topladı.


SAVUNMA SANAYİİNE DESTEK
Gediz’in Heronları, 2 bin metre yükselebiliyor, olumsuz hava şartlarında bile uçabiliyor, gökyüzünde uzun süre hareketsiz durabiliyor, aldığı görüntüleri kumanda merkezine anında iletiyor, lazer sistemi takılınca havadan mayın da arayabiliyor.
Rektör Yardımcısı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güneş, bu uçakların özel bilgisayar yazılımları ve son teknoloji ürünü görüntüleme sistemleriyle hem askeri hem sivil amaçlarla kullanılabileceğini söyledi. Prof. Güneş, şimdiki hedefin daha büyük ve donanımlılarını hazırlamak olduğunu dile getirdi. Prof. Güneş, şöyle dedi:
“Sanayi işbirliğiyle bunu gerçekleştireceğiz, bu yönde önemli adımlar attık. Gediz Üniversitesi olarak, yerli savunma sanayimizin geliştirilmesine katkıda bulunmak, gençlerimizi de bu alana yönlendirmek istiyoruz. Büyük bir heyecanla, ekip ruhuyla çalışan arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte daha güzel eserler ortaya çıkaracağız.”