Tesk Başkanı Bendevi Palandöken: "intibak Yasasında Bağ-kur`lular Unutulmamalıdır"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından SSK`lı emeklilerin maaşlarının düzenlenmesine ilişkin yapılan çalışmalara Bağ-Kur emeklilerinin de dahil edilmesi gerektiğini belirterek, "2,5 milyon SSK`lıyı ilgilendiren intibak yasası 1 milyon 700 bin Bağ-Kur emeklisi olan esnaf ve sanatkarımızı da yakından ilgilendirmektedir.

Sadece SSK emeklilerine yönelik çalışma yapılması, Bağ-Kur`lu olan esnaf ve sanatkarımızı olumsuz bir düşünceye sevketmektedir" dedi

Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki eşitsizliğin de giderilmesi ve intibak yasasına dahil edilmeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına mektup yazan Palandöken, mektubunda şunları dile getirdi: "1479 sayılı Kanunun yaşlılık aylığının hesaplanmasına ilişkin 36`ıncı maddesince defalarca düzenleme yapılmış ve aynı hizmet süresi ve aynı basamaktan emekli olmalarına rağmen mevzuattaki aylık bağlama oranlarındaki farklılıklar nedeniyle Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında önemli farklılıklar oluşmuştur. Bu durum, emeklilerimizin kuruma karşı olan güvensizliğine ve huzursuzluğa yol açmaktadır. Konfederasyon olarak uzun yıllardır Bağ-Kur aylıklarındaki eşitsizliğin giderilmesi ve gerekli intibakınyapılması yolundaki taleplerimiz dile getirilmiştir. Ancak, intibak zamlarının yalnızca SSK emekli maaşlarına yapılacağı ve Bağ-Kur emekli aylıklarında böyle bir düzenleme yapılmayacağına dair basında bazı haberler yer almaktadır. Söz konusu düzenlemede; eski adıyla Bağ-Kur`dan emekli olan esnaf ve sanatkarlarımızın aylıkları arasındaki eşitsizliğin giderilmesi en az SSK emeklilerimiz kadar önem taşımaktadır. Bu nedenle SSK emeklilerinin olduğu gibi Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının da intibakçalışmaları kapsamı içine alınması, yıllardır devam eden mağduriyetin giderilmesi açısından büyük önem taşımaktadır."
Kaynak: İHA