Cumhurbaşkanı Gül`e Depremzedelere Verilen Menüden İkram Edilecek

Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, yarın Van`ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e depremzedelere verilen yemek menüsünden ikram edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül`e Depremzedelere Verilen Menüden İkram Edilecek
İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İSYAD), depremde en fazla hasar gören Güveçli köyü ile birlikte 17 köye 2 öğün sıcak yemek veriyor. Depremin hemen ardından İstanbul`da bulunan 5 yıldızlı otellerden gönüllü olarak gelen aşçıların yaptığı yemeğin ardından şimdi de Van`ın en büyük yemek fabrikalarının aşçıları görev yapıyor. Bölgeye getirdikleri 2 TIR kuru gıdayı yemeğe dönüştürerek Güveçli köyü ile birlikte 17 köyde 7 bin 500 kişiye dağıttıklarını belirten İSYAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı MehmetGüleryüzlü, çalışmaları 15 kişilik bir ekiple sürdürdüklerini ifade etti. Depremin hemen ardından İstanbul`da bulunan büyük otellerin baş aşçılarının 3 gün hizmet verdikten sonra ayrıldığını ve bunların yerine Van`ın en büyük yemek fabrikalarının aşçılarının görev aldığını söyleyen Güleryüzlü, "Biz Van Valiliği`nin organizasyonunda burada 17 köyde vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtarak yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Mevcut imkanlarla hizmeti aksatmadan yürütüyoruz. Bölgede gittiğimizde isegetirdiğimiz tüm malzemeleri Van Valiliği`ne bağışlayacağız" dedi

Van`da her gün 100 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını ifade eden Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ise sadece Van`da 27 noktada kurulan aşevlerini ile halka 2 öğün sıcak yemek dağıtıldığını söyledi. Depremzedelerin yemeğe ulaşmada her hangi bir sıkıntının olmadığının da altını çizen Vali Yardımcısı Yüzer, "Yarın Van`ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`e de depremzedelere verilen yemek menüsünden ikram edilecek. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın da özel bir talebi yoktur" dedi.
Kaynak: İHA