Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezinde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden (POMEM) mezun olan 468 öğrenci için tören düzenlendi.

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezinde Mezuniyet Coşkusu
Polisler ettikleri yemin sonrası görevine başladı.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, milletin huzurunun sağlanmasında emniyet teşkilatının üstün gayret gösterdiğine dikkat çekti.

“Polislerimiz okullarında aldıkları mükemmel eğitim ve ailelerinden edindikleri milli ve manevi değerler çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza doğru giden güçlü ve güvenli yürüyüşüne katkı sağlayacaklardır” diyen Güzeloğlu, Türk Emniyet Teşkilatının gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyada önder bir duruş sergilediğini kaydetti.
Polisliğin huzur ve güven veren bir meslek olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, ``Polisimiz, başta bölücü terör örgütü olmak üzere, ülkemizin birliğine kastetmiş tüm gruplarla mücadele etmeye devam edecektir. Bu yüzden tüm teşkilat mensuplarının omuzlarında büyük ve bir o kadar da ciddi sorumluluk vardır`` ifadesini kullandı.
Devletin şefkat elinin polisler aracılığıyla halka ulaştığını anlatan Güzeloğlu, teşkilata yeni katılan mensuplarını kutladı.

Mersin POMEM Müdürü Çetin Çelik ise zorlu bir eğitimden başarıyla geçen adayların her türlü olay karşısında donanımlı bir şekilde görev almaya hazır hale geldiğini söyledi. Dönem birincisi Kemal Biner`in yaş kütüğüne plaket çaktığı törende öğrenciler, konuşmaların ardından ant içerek mesleğe ilk adımlarını attılar.
Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ile çok sayıda polis yakınının katıldığı törende, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.