Küçük Enes, Vali Çolak’ı Duygulandırdı

Siirt Mehmetçik İlköğretim Okulu 6.

Küçük Enes, Vali Çolak’ı Duygulandırdı
sınıf öğrencisi Enes Bedir adlı öğrenci, Vanlı depremzedeler için kurban kestirecek. Kurbanlık resmini paylara bölerek çevresinden topladığı parayla geçtiğimiz yıl Pakistan’a kurban gönderen küçük Enes, bu yıl Van için kurban parası toplayarak Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla depremzedelere gönderecek.

Enes Bedir, 450 lira olan kurban değerini paylara 5,10, 15,20,ve 50 ye bölerek ücretini gönüllülerden topladı. Bedir, son payı Vali Musa Çolak verdi. Vali Çolak, küçük Enes’i makamında kabul ederek örnek bir davranış sergilediğini ve kendisini duygulandırdığını söyledi. Çolak, "Geçen yıl Pakistan’a sel felaketi nedeniyle kurban göndermişsin. Bu yıl da Van depreminde zarar gören mağdur vatandaşlarımıza göndereceksin. Bu davranışın beni mutlu etti. Yardımseverlikte küçüklere örnek, büyüklerinde sevgisini kazandın. Son noktayı burada koyman güzel bir duygu. Seni ve aileni tebrik ediyorum. insanımızda, vatandaşımızda bu yardım duygusu ve düşüncesi olduktan sonra üstesinden gelmeyeceğimiz bir mesel yoktur. Birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örnekleri bunlar. Bizim dinimizden ve inanç anlayışımızdan ve geçmiş tarihimizden gelen bir mirastır bu” dedi. Daha sonra vali Çolak 20 lira vererek resimdeki son payı boyatarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Enes Bedir, Vali Musa Çolak’ın makamında kabul ederek kendisini çok sevdiğini ve ilgisinden çok memnun kaldığını belirtti. Enes’in babası Nuri Bedir ise geçen yılda böyle bir kurban çalışması yaptığı ve bu yılda Van depremzedeleri için böyle bir katkıyı yapmasından gurur ve mutluluk duyduklarını ve çocukların yardımlaşmaya teşvik etmek gerektiğini söyledi.