İzmir İşadamları Derneği, Güney Afrika’da İş Forumuna Katıldı

İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) üyeleri Güney Afrika’nın ticaret başkenti Johannesburg’ta yerli firmalarla bir araya geldi.

İzmir İşadamları Derneği, Güney Afrika’da İş Forumuna Katıldı
Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği’nin (SATBA) organize ettiği iş forumunda İzmirli 12 işadamı, Güney Afrikalı meslektaşları ile özellikle yatırım imkanlarını konuştu.

SATBA’nın Johannesburg’taki merkezinde yapılan görüşme, SATBA Başkanı Yusuf Sarıyaprak’ın konuşması ile başladı. Sarıyaprak, Güney Afrika’da yatırım ve ticaret imkanları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Foruma katılan İZİAD Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, iş forumunun çok verimli geçtiğini, Afrika’nın en gelişmiş ülkesi Güney Afrika’nın bölgeye açılmak için çok önemli bir üs olduğunu söyledi. Seçilmiş, “Afrika kıtası ticaret açısından bakir bir alan. Bütün dünyanın gözü Afrika’da. Bizler de bu pastadan pay almak için buradayız. Güney Afrika ülkemize hem çok uzak hem çok yakın.” dedi.

İş görüşmesinin ardından Başkan Resul, İslam İş Odası Başkanı İsmail Gatoo’ya İzmir’den getirdikleri çiniyi hediye etti.

İZİAD üyeleri, SATBA ile yaptıkları toplantının ardından Güney Afrika’da siyahların üye olduğu en büyük ticaret odasının üyeleri ile de bir araya gelecek.

İZİAD üyesi İzmirli işadamlarından Resül Seçilmiş, Mustafa Erhan Özden, Sezgin Hadi Sağır, Cem Kayğil, Yıldıray Yurtsever, Nevzat Haluk Tarım, Muzaffer Şen, Ümit Sönmez Akkoca,Nebil Nur Hazar, Serhat Güldü, Durmuş Yanteri, Halil Can Güney Afrika gezisine katıldı.