'temiz Gümüldür Temiz Özdere' Projesi Tamamladı

İzmir`in Özdere Gümüldür Turizmini Tanıtma Altyapı Hizmet Birliği başvurusu sahipliğinde İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) 2009 Turizm ve Çevre Mali Destek programı kapsamında finanse edilen `Turizmin Parlayan Yıldızı Temiz Gümüldür Temiz Özdere` projesinin altyapı çalışma faaliyetleri tamamlandı.

Gerçekleştirilen turizm ve çevre eğitimleriyle beldede projenin görünürlüğü sağlanarak turizm ve çevre bilincinin farkındalığı sağlandı.

Proje ortaklıklarını Menderes Kaymakamlığı ve İzmir Üniversitesi’nin yaptığı 15 ay süren projenin iştirakçiliğini Menderes Belediyesi ve Özdere Tahir Çamur Turizm ve Otelcilik Anadolu Meslek Lisesi üstlendi. Temiz Gümüldür Temiz Özdere projesinde gerçekleştirilen altyapı hizmetleri çerçevesinde, sahil alanlarında özel bir çevre temizliği sağlayan ve İZKA’nın finansal desteği ile temin edilen sahil temizleme aracı ile Özdere-Gümüldür sahil alanlarının temizliği gerçekleştirildi. Sahil temizleme aracı kumsal alanında derinlemesine yaptığı temizlemenin ardından zararlı atıkları da bertaraf edebiliyor. Proje kapsamında, 40 km`lik Özdere-Gümüldür sahil şeridinin temizliğini devam ettiren, bilinçli turizm ve çevre çalışmalarının kontrollerini gerçekleştiren Sahil Temizleme ve Çevre Kontrol timleri ile teknik şoför istihdam edilerek, bu ekiplere proje ortağı İzmir Üniversitesi akademisyenleri tarafından turizm ve çevre bilinci eğitimleri verildi.

İZKA`nın projenin eğitim, altyapı, tanıtım ve değerlendirme faaliyetleri proje koordinatörü Başak Buket Işık tarafından izlendi ve koordine edildi ve izleme ve değerlendirme sürecinin takibi ise İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Murat Yılmazçoban ve Uzman Çağdaş Güneş tarafından gerçekleştirildi. Projenin altyapı çalışmaları Menderes Belediyesi Başkanı ve Özdere Gümüldür Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Ergun Özgün tarafından takip edildi.