Beypazarı'nda 40 Yıllık Çöplük Alanı Mesire Yeri Olacak

Ankara`nın tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Beypazarı`nda 40 yıllık çöplük, mesire alanı olarak düzenlenecek.

Beypazarı'nda 40 Yıllık Çöplük Alanı Mesire Yeri Olacak
Köst Yolu üzerinde ve orman kenarında bulunan çöplüğün turizme ve vatandaşların hizmetine kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Geniş katılımlı bir ortaklıkla yapılacak olan projede çeşitli görüşler öne sürülüyor. Proje çerçevesinde, “kuş gözlem evi, orman içerisine özellikle leyleklerin tüneyebileceği direkler, yürüyüş şeridi, kameriyeler ve çocukların da hoşça vakit geçirebileceği oyun alanları” gibi mekanlar düşünülüyor.

AK Parti Ankara İl Genel Meclis Üyesi Çevre ve Orman Ağaçlandırma Park Bahçe Tesisi Komisyon Başkanı Mehmet Kalyoncuoğlu, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Sefa Varlık ile birlikte Beypazarı çöplük alanında incelemelerde bulundu. İlçe merkezine yakın bir mesafede bulunan çöplüğün mesire alanı olarak planlanması için incelemelerde bulunan heyete, Beypazarı Meclis Üyesi Hüseyin Doğan da eşlik etti. Varlık, “40 yıllık şehir çöplüğünü mesire yeri olarak düzenleme çalışmalarının startını veriyoruz. Yıllardır burnumuzun dibinde yer alan bir mikrop yuvasından ilçeyi kurtaracağız. Yeni kurduğumuz çöp alanı ilçenin 50 yıllık çöp depolama ihtiyacını karşılayacak. Merkeze çok yakın mesafede bulunan 40 yıllık şehir çöplüğü diye bir yer olmayacak. Çöp yerinde ağaçlar ve çiçekler açacak." dedi.
Hazırlanacak geniş kapsamlı proje ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara İl Özel İdaresi ve Beypazarı Belediyesi işbirliği ile alanı, mesire alanı olarak halkın hizmetine sunacaklarını belirten Kalyoncuoğlu, "Beypazarı, doğada nadir olarak görülen birçok kuş türüne ev sahipliği yapmakta. Şehir merkezine olan yakınlığı ile dikkat çeken bu alanda yapılacak olan düzenlemelerle birlikte hazırlanacak olan projeyi, 2012 yılı içerisinde komisyona sunmayı hedefliyoruz. Her geçen yıl turistik potansiyeli artan ilçede bu proje ile birlikte, büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız sakin ve huzurlu bir ortamda streslerini atabilecek.” diye konuştu.

Heyet ayrıca, Devrencik mevkiinde bulunan tarihi bir geçmişi bulunan ‘Kesik Minare’ alanında incelemelerde bulundu. Acısu mevkiinde bulunan yaklaşık 100 yıllık çeşme ve ‘kesik minare’nin de restorasyon çalışmalarının yapılacağı da ifade edildi. İl Genel Meclisi Üyesi Sefa Varlık, ‘Kesik Minare` ile ilgili girişimlerde bulunulduğunu belirterek, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelere başladıklarını söyledi. Kesik Minare’nin tarihini incelemeye ve geçmişini öğrenmek için de çalışma başlattıklarını söyleyen Varlık, bu çalışmaların sonuçlanmasının ardından Kesik Minare’nin restorasyonunun kesinlik kazanacağını kaydetti.