Medvedev İdeolojik Olduğu İçin Sovyet Müziği Dinlememiş

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Başbakan Vladimir Putin’le birlikte Moskova çevre bölgesinde “Kadın Formu” temsilcileri ile bir araya geldi.

Medvedev Sovyet tarzı müzikleri ideolojik olduğu için gençlik yıllarında hiç dinlemediğini anlatırken, Putin de mesleğinin zor ve sıkıntılı anları olduğundan şikayetçi oldu.


Müziği olan ilgisinin yaşına göre değiştiğini kaydeden Medvedev, “15-16 yaşlarımda okula giderken Sovyet müziği dinlemiyordum. Onların ideolojik ve yanlış olduğunu düşünüyordum. Rock, hard rock ve özellikle de Abba ve Boney M gibi popüler grupları dinliyordum. Sonra jazz ve klasik müzik dinlemeye başladım. Sonra da etnik müziği keşfettim… Çalışırken etnik müzik bazen sinir sistemine iyi geliyor. Ben üniversitede tezimi yazarken de müzik dinliyordum.” dedi. Rusya Devlet Başkanı Rus rock müzik gruplarını da dinlediğini ifade etti.


Rusya Başbakanı Putin de kendisinin Rus olduğunu ve etnik Rus jaz müziğini sevdiğini vurguladı. Aile ortamında sıklıkla etnik Rus müziği dinlendiğini belirten Putin, “Hafif klasik, popüler klasik ve jazz da dinliyorum” şeklinde konuştu.


Belarus’lu yetkililerle görüşeceğini ve bürokratik işlerin bazen zor ve sıkıcı olduğuna değinen Rusya Başbakanı, kadın temsilcilerle bir araya gelmenin kendileri açısından hoş bir zaman dilimi olduğunu kaydetti.