Öğretmenler, Vali Musa Çolak`ı Ziyaret Etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Kamber Kızbaş başkanlığında bir grup öğretmen Vali Musa Çolak`ı makamında ziyaret ederek, çiçek sundu.

Öğretmenler, Vali Musa Çolak`ı Ziyaret Etti

Öğretmenlerin, ülkenin kalkınmasında önemli yer alacak gençleri vicdanı ve irfanı hür şekilde yetiştirdiklerini ifade eden Vali Çolak, öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarının öğretmenlerin elinde olduğunu belirten Vali Musa Çolak, öğretmenlerin genç ve dinamik nüfusu işleyip, ülke hizmetine sunabileceklerini kaydetti.
Çocukların ve gençlerin, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bilim ve teknoloji üretebilen, köklü medeniyete sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Çolak, şöyle konuştu: "Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır."
İl Milli Eğitim Müdürü Kamber Kızbaş da, eğitim seviyesini yükseltmek için yapılan çalışmalarda verdiği destekten dolayı Vali Musa Çolak`a teşekkür etti.