Aldırmaz: Öğretmenlerimize Ne Kadar Teşekkür Etsek Az

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, onların fedakarca çalışmaları sonucu geleceğe güvenle bakıldığını vurguladı.


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Zihni Aldırmaz, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Geleceğe yönelik umutlarımızı öğretmenlik mesleğinin yüceltilmesiyle koruyabiliriz. Eğitimimizin temel taşı olan öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle mesleğini yapmaktadır. Bizlerin bugünlerini sağlayan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

2 milyon nüfusu olan Adana’da 500 bine yakın öğrenci ve öğretmen olduğunu vurgulayan Aldırmaz, bu rakama bakıldığında öğretmenlik mesleğinin öneminin daha iyi anlaşılacağını belirtti.

Büyük Önder Atatürk’ün, “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü anımsatan Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti; “Atatürk bu sözü ile hem öğretmenlere verdiği değeri ortaya koymuş, hem de Türkiye Cumhuriyetinin geleceği için onlara ne kadar çok güvendiğini vurgulamıştır. Bizler de öğretmenlerimize aynı güveni duyuyoruz. Türkiye’nin dünyanın en ileri ülkeleri arasında yerini alması çabasında öğretmenlerimizin büyük emeği vardır. Böylesine önemli bir görev üstelenen öğretmenlerimizin yaptıkları işi çok daha iyi yerine getirebilmesi için onlara maddi ve manevi olarak gereken destek sağlanmalıdır. Gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmemiz eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yapılmasına bağlıdır. Burada da kilit konumda öğretmenlerimiz vardır. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum."