Büyükşehir Operasyonunda İlk Açıklama Başkanvekilinden Geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne düzenlenen operasyonun ardından ilk açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan`dan geldi.

Büyükşehir Operasyonunda İlk Açıklama Başkanvekilinden Geldi
Aydoğan, "Bizim abdestimiz sağlam kıblemiz belli. Büyükşehir Belediye Başkanımız gün içerisinde burada olacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na ihaleye fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları gerekçesiyle geçen Mayıs ayında yapılan operasyonun devamı niteliğinde olduğu iddia edilen operasyon hakkında ilk açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan`dan geldi. Operasyondan haberdar olan Başkan Kocaoğlu`nun EXPO 2020 İzmir sunumu için Paris`ten gün içerisinde İzmir`e döneceğini açıklayan Aydoğan, şöyle konuştu: "Bizim çok net bilgimiz yok. Resmi bilgi tebliğ edilmedi. Benim tespitlerimegöre, 20`nin üzerinde personel gözaltında. ESHOT, Kültür Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü, Encümen üyeleri ve Özel Kalem Müdürlüğü`nde görevli arkadaşların bilgisi alınacak. Bizim abdestimiz sağlam, kıblemiz bellidir. Kendimizden şüphemiz yok. Bu arkadaşların hepsi kültür abidesidir. Tanıyanlar bilir. Başkanımız iptal etti. Gün içerisinde burada olacak." İZMİR`E YAZIK EDİYORLAR Operasyonu haber alan parti avukatları, belediye başkanları ve Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye`sine akın etti. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de yaptığı açıklamada, operasyondan haberdar olmadığını sabah saatlerinde öğrendiğini belirterek "İzmir`e yazık ediyorlar. Telefonlarımız dinleniyor. Bu operasyonlardan da bir şey çıkacağı yok. İş yapan memurlarımızın şevki kırılıyor" diye konuştu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda 44 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, iki kişiye ulaşılamadığı öğrenildi. Operasyonun sabahın erken saatlerinde gerçekleştiği bilgisine ulaşılırken, söz konusu kişilerin evlerinden gözaltına alındığı öğrenildi.
Kaynak: İHA