Ordu'da akıl almaz kazalar mobeseye takıldı

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait MOBESE kameraları kentte yaşanan birçok ilginç olayı kayıt altına aldı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait MOBESE kameraları kentte yaşanan bir çok ilginç olayı kayıt altına aldı. Otoyolda atla gezintiye çıkanlardan, trafiği alt üst eden ineklere, kırmızı ışıkta duran araçları fırsat bilen otoyol dilencilerinden trafik kazalarına yaşanan bir çok olayı MOBESE kameraları saniye saniye görüntüledi.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce, şehir merkezindeki caddeler ve yaya trafiğinin yoğun olduğu sokaklarda 18 noktaya, 18'i hareketli 19'u sabit olmak üzere toplam 37 MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kamerası yerleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü binasında oluşturulan MOBESE merkezinden 24 saat takip edilen güvenlik kameralarına, birbirinden ilginç olaylar saniye saniye kaydedildi. Yayalara çarpan araçlar, işyerine giren araçlar, kırmızı ışık kazaları ve birçok trafik kazası görüntülendi. En ilginç görüntülerden birisi yaya geçidinde karşıdan karşıya geçen bir öğrenciye hızla gelen bir otomobil çarparak metrelerce sürükledi. Otomobilin üzerinden yere düşen öğrenci, daha sonra yerdeki çantasını alarak hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalktı. Bir başka ilginç kaza da ise otoyolda ilerleyen fındık yüklü bir kamyon, yaya geçidindeki kırmızı ışığın yanması sonucu aniden frene basınca kasasındaki fındık çuvalları karayoluna saçıldı.

OTOYOLA ATLA DALDILAR

MOBESE kameralarına yansıyan ilginç görüntülerden birisi de, otoyolda hızla akan trafikte araçların arasına bindikleri atlarla giren iki kişinin görüntüsü oldu. Trafikte hızla giden araçlara aldırmayan iki atlının, bir süre araçları durdurarak yoldan karşıya geçmeye çalıştıkları anlar da saniye saniye kayıt altına alındı. Bir başka ilginç görüntü ise otoyola çıkarak trafiği alt üst eden sahipsiz inekler oldu. Araçlara aldırmayan inekler bir süre yolda gezindikten sonra orta refüjdeki yeşillik alanda otlamaya başladı. Gece yarısı büyük bir şiddetle patlayan elektrik trafosunun görüntüsü de MOBESE kamarasına yansıdı.

OTOYOL DİLENCİLERİ MOBESE'DE

Otoyolda kırmızı ışıkta duran araçların sürücülerinden dilenerek para isteyen iki kadın da MOBESE kameraları tarafından kaydedilirken, sahibi tarafından gezdirilirken yoldaki bir vatandaşın bacağına saldıran köpek de saniye saniye görüntülendi.