Şehit Ailelerinden Vicdani Ret Tepkisi

Şehit aileleri, vicdani ret konusunda yapılan çalışmalara ve vicdani retçilere tepki göstererek, "O vicdansızların `ben askerlik yapmıyorum` demeleri düşünülemez.

Bu, vicdansızların reddi" diye konuştu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şencan Bayramoğlu, Genel Sekreter Halil Gürhan ve şehit annesi Emine Ermiş, vicdani ret konusunda yapılan çalışmalara ve vicdani retçilere sert tepki gösterdi. Edirnekapı Şehitliği`ni ziyaret eden Şencan, konuyla ilgili İHA`ya yaptığı açıklamada, "İçerde terör bitmiş değil. Teröristler silah bırakmış değil. Terör devam ediyor, çocuklarımız şehit oluyor. Dışarıda savaş çanları çalıyor. Etrafımız savaşla kuşatılmış durumdayken, bu durumda vicdani ret diye bir şeyin ortayaatılması bizle abesle iştigalden başka bir şey değil" dedi. Şencan, zamanlamanın çok yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Ortadoğu sulh durumunda olsaydı düşünülebilirdi. Bedelli askerlik konusu da var. 40`lı yaşları geçmiş kişilerin bedelli askerliğe tabi olması normal ama 40`yı yaştan küçük kişilerin düşünülmesi çok yanlış. Dünyada hudutlarını savaşla çizen tek devlet biziz. Böyleyken, etrafımız emperyalist güçlerle doluyken, üzerimize büyük oyunlar oynanırken, askeri kadronun azaltılması bizcedüşünülemez. Biz vicdansız ret diyoruz. Zaten Türk evladı olan, vicdanı olan kimse askerlikten kaçmaz. O vicdansızların `ben askerlik yapmıyorum` demeleri düşünülemez. Bu, vicdansızların reddi" diye konuştu.

Bir çocuğu şehit olan, askerlikten muaf olan iki çocuğu da gönüllü olarak askere giden Emine Ermiş de, vicdani ret çalışmalarına tepki gösterdi. Ermiş, "Askerlikten niye kaçıyorlar. Asker ocağı, peygamber ocağı. Terör hortlamışken, her gün şehit gelirken biraz ellerini vicdanlarına koysunlar" ifadelerini kullandı.

Derneğin Genel Sekreteri Halil Gürhan da, "Askerlik yapmaktan kendisini alıkoymaya çalışan, ülkesini, milletini sevmeyen insandır. Biz bu kişilere herhangi bir yerde nasıl güveneceğiz. Böyle şey olmaz" diyerek tepkisini dile getirdi.
Kaynak: İHA