Yunanistan Başbakanı Papadimos: "tek Seçenek Euro Bölgesinde Kalmak"

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, başlıca görevlerinin AB ve IMF reformlarının uygulanması olacağını ancak Avrupalı ortakların desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Papadimos, Yunanistan`da koalisyon hükümetinin başbakanı olarak göreve gelişinden sonra ilk kez parlamenterlere seslendi.

Ülkenin Euro bölgesindeki geleceğinin tehlikede olduğunu ifade eden Papadimos parlamentoda yaptığı açıklamasında, "Mutabık kalındığı şeklinde bu hükümetin başlıca görevi Ekim zirvesine bağlı kalmak ve bu kararlar çerçevesinde AB ve IMF`nin ekonomik reformlarının uygulanması sağlamaktır. Papandreu hükümeti ülke ekonomisi üzerinde ilerleme kaydetti ancak hala yapılması gereken var. Yunanistan`da yeni ekonomik programın oluşturulması ve uygulanması gerekmektedir ancak Avrupa ortaklarımızın desteğine ihtiyaçduyulmaktadır. Tek seçenek Euro bölgesinde kalmak" dedi.

Ayrıca kamu borçlarının arttığı uyarısında bulunan ve yeni bir vergi sistemine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Papadimos, yıl sonuna kadar bütçe açığının yüzde 9`a indirileceğini söyledi.

Öte yandan, Yunanistan`ın gayri safi milli hâsılanın yüzde 162`sine ulaşmış bir dış borcu bulunuyor.
Kaynak: İHA