Macaristan Cumhurbaşkanı Schmmit, Türk- Macar İlişkilerine Katkıyı Ödüllendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, Macaristan’ın Türkiye Büyükelçiliği’ndeki akşam yemeğine katıldı.

Schmitt, yemekten önce Türk-Macar ilişkilerine olumlu katkılarda bulunan, belediye başkanı ve bilim adamlarına Macaristan Nişanı hediye etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel davetlisi olarak bugün Türkiye’ye gelen Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, adına Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde yemek verildi. Yemekte Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından nişanla ödüllendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Parlatır ve Kocaeli İmre Tököli Dostluk Derneği Başkanı Ertunç Baykal da bulundu. Schmitt, Türk-Macar ilişkilerine önemli katkılarından dolayı bu isimleri Macaristan Liyakat Nişanı ile ödüllendirdi. Türk- Macar ilişkilerinin önemine dikkat çekilen yemekte Karaosmanoğlu’da Cumhurbaşkanı Schmitt’e çeşitli hediyeler takdim etti. Heyetler dana sonra akşam yemeğine geçti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile heyetler arası görüşmeler yapacak olan Schmmit, 17 Kasım’a kadar Türkiye’de birçok görüşmeler yapması bekleniyor.