`kıvılcımdan Volkana` Belgeselinin Galası Yapıldı

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk tarafından eğitim için Avrupa’ya gönderilen gençlerin öyküsünün anlatıldığı "Kıvılcımdan Volkana" adlı belgesel film, İzmir`deki gala gecesinde seyirciyle buluştu.

`kıvılcımdan Volkana` Belgeselinin Galası Yapıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı galada, filme konu olan öykünün gerçek kahramanları da hazır bulundu.

Filmin ilk gösteriminden önce kısa bir söyleşi de yapıldı. Öykünün kahramanları Türkiye’nin ilk makine mühendislerinden Şükrü Topsakal, Almanya ve İsviçre’de mühendislik eğitimi aldıktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık Bakanlığı yapan Tahsin Önalp ve onlarca elektrik santralinin yapımında, yüzlerce geminin inşasında emeği olan elektrik mühendisi Haşim Şensoy’un yanısıra Berlin Üniversitesi’nde tıp ve biyoloji öğrenimi görüp yurda döndükten sonra hem bilimadamı hem devlet adamı kimliğiyle ülkeye büyük katkılar sağlayan Prof. Dr. Sadi Irmak’ı temsilen kızı Yakut Irmak Özden, söyleşide düşüncelerini aktardı. Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Göker Göktepe, cumhuriyetin temellerini atan bir neslin hikayesini anlatmak istediklerini ifade etti.