Çalıntı Kredi Kartıyla Aynı Mağazadan İki Defa Alışveriş Yapınca Yakalandı

Balıkesir`de 52 yaşındaki bir kadın, çalıntı kredi kartıyla bir mağazadan LCD televizyon aldı.

Ertesi gün yere yine alışveriş için gidince suçüstü yakalandı. Y.Ç.`nin, söz konusu kredi kartıyla bayramlık kıyafet, çikolata, şeker ve baklava aldığı da iddia edildi. Mağazanın güvenlik kameraları tarafından görüntülenen zanlı, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf edince çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, şehir merkezindeki Eski Kuyumcular Mahallesi, Mekik Sokak`ta bulunan "Salı Pazarı" isimli alışveriş merkezinde meydana geldi. Bir lokantada işçi olarak çalışan Cemile Alpcan (22), 15 gün önce çarşıda dolaşırken kredi kartını kaybetti ancak bankadan iptal ettirmedi. Kartı bulan Y.Ç.`ninse 15 gün boyunca bu kartla çeşitli mağazalardan alışveriş yaptığı öne sürüldü. Toplam bin 50 lira harcayan zanlı, son olarak bir mağazadan 549 liraya televizyon aldı. Kasiyer tarafından kartın şifresini yazması istenince, "Kart kızımın. Ben bu şifre işlerinden anlamam. Ödemeyi şifresiz şekilde geçin." dedi. Bunun üzerine mağaza görevlilerinin de ödemeyi şifresiz kabul ettiği belirtildi. Mağaza yetkilileri, televizyonu hediye paketi yaptıran kadına yardımcı olmak için Balıkesir Şehirlerarası Otogarı`na kadar götürdüklerini söyledi.

Kredi kartından tek seferde 549 lira harcandığını cep telefonuna gelen kısa mesajla öğrenen kart sahibi Alpcan ise soluğu söz konusu mağazada aldı. Kartının kaybolduğunu söyleyen Alpcan`ın şikayetçi olması üzerine durumu polise bildiren mağaza yetkilileri, güvenlik kamerası kayıtlarını da verdi. Geniş çaplı araştırma başlatan polis, görüntülerdeki şüpheli şahsın sabıkası ve herhangi bir suç kaydı bulunmadığını tesbit etti. Y.Ç., bir gün sonra aynı mağazaya tekrar gidince, orada bulunan polisler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Y.Ç.`nin aldığı televizyon mağazaya teslim edilirken Cemile Alpcan`a ait kart da kendisine verildi. Karakoldaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan zanı Y.Ç., tutuklanarak Kepsut Cezaevi`ne gönderildi.