Bakan Yılmaz`ın Sivas Ziyareti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Ziraat olmadan milli ekonominin temeli olmaz" dedi.

Bakan Yılmaz`ın Sivas Ziyareti
Nuri Demirağ Havaalanı`nda Sivas protokolü tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, burada yapılan karşılamanın ardından Ziraat Odası Başkanlığı`nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, ziraat olmadıkça milli ekonominin temellerinin de olmayacağını belirterek, "Köylü milletin efendisidir. Niye milletin efendisi? Durduk yere efendi olunur mu? Köylü yaptığı işten dolayı milletin efendisidir. Köylünün uğraştığı iş tarım vehayvancılıktır. Dolayısıyla da çok önemli bir iştir. Ziraat olmadan milli ekonominin temeli olmaz. Sivas, yüzölçümü açısından Türkiye`nin ikinci büyük ili. Hemen hemen geçimini ve il genelinde geçiminin büyük bir kısmını da tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Tabi `tarımda dünyanın altıncısı olduk` dedik. Gerçektende önemli bir başarıdır. İnşallah bu başarı devam edecek. `Hizmet, çiftçi odaklı, insan odaklı hizmetimiz var` dedik. Bu anlayışla hizmet ediyoruz. Tabi ziraat odaları da bu anlayışlaçalışıyor. El ele verirsek, birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" ifadelerini kullandı

"TÜRKİYE`Yİ ÇOK DAHA İLERİ BİR NOKTAYA GÖTÜRECEĞİZ" İsmet Yılmaz daha sonra, Hayırsever İşadamı Şefik Güngör`ün yaptırdığı 15 derslik Şefik Güngör Uygulama Okulu`nun açılış törenine geçti. Açılış törenine katılan vatandaşlar ile tek tek tokalaşan Yılmaz, okul içerisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Burada bir konuşma yapan Yılmaz, Türkiye`nin eğitime çok muhtaç olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Birçok hayır yapılır, birçok iş yapılır. Ama `Taşı gediğine koymak` sözü tam yerini buldu. Hayrı tam oldu denilecek bir hayır varsa, o da budur. Türkiye`nin eğitime çok ihtiyacı var. 21. yüzyıla yıla giderken Türkiye`yi çok daha ileri bir noktaya götüreceğiz. Ancak eğitime çok muhtacı olan insanlara yönelik bir eğitim verilmesi Türkiye`mizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesidir. Bu ihtiyacı görerek, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik bir eğitim yatırımında bulunduğu için de, böyle bir okulun hayatageçirilmesini sağladığı için de Şefik Güngör Beye çok teşekkür ediyorum." İsmet Yılmaz, konuşmaların ardından Şefik Güngör`e teşekkür plaketi vererek, okulu hizmete açtı. Bakan Yılmaz açılış töreninin ardından Sivassspor Tesisleri`nde Sivasspor yöneticileri ve futbolcuları ile bir araya geldi. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve yöneticiler ile bir süre sohbet eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`a üzerinde Sivassporlu futbolcuların imzalarının bulunduğu futbol topu hediye edildi. "GÜNEYDOĞU`DA BİR SIKINTI VARSA BUNUN SEBEBİ CEHALETTİR" Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra Sivas`ın Zara ilçesine geçerek, Zara Halil İbrahim Çiftçi İlköğretim Okulu`nun temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, devlet ve millet el ele vererek yoksulluk ve cehaleti yeneceklerini belirtti. Yılmaz, "İki hususta mücadele edeceğiz. Birisi yoksulluk, birisi cehalet. `Yoksul olan evde kavga bitmez` derler. Kavgayı azaltmak için yoksulluğu ortadan kaldırmak gerekir. Bunun için çalışıyoruz. Devlet ve millet elele çok iyi bir noktaya geldik. Birlikte çalışarak yoksulluğu yeneceğiz. İkinci bir düşmanımız da cehalettir. Eğer bugün güneydoğuda bir sıkıntı varsa, onun da sebebi cehalettir. Bu cehaleti yenmenin tek yolu da devlet ve millet olarak el ele eğitime yatırım yapmaktır" diye konuştu.

Bakan Yılmaz son olarak, Hakkari`nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK militanları ile girilen çatışmada yaralanan Piyade Er Cemal Özcan`ı ziyaret etti. Er Cemal Özcan ve ailesi ile bir süre sohbet eden İsmet Yılmaz, ziyaretin ardından Sivas il merkezine döndü.
Kaynak: İHA