Rasim Ozan'dan olay yaratacak açıklamalar

Akşam yazarı Nagehan Alçı'nın geçtiğimiz günlerde Atatürk'le ilgili yapmış olduğu diktatör açıklamasına eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan geldi.

Atatürk'e diktatör demekten kaçınan Kütahyalı " Atatürk rejimi otoriter ve jakoben bir rejimdi" sözleriyle eşiyle aynı düşüncede olduğunu gösterdi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit'te dün akşam Atatürk diktatör müydü? sorusuna cevap arandı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı programda Rasim Ozan Kütahyalı Atatürk hakkında ilginç sözler sarf etti. İşte Rasim Ozan Kütahyalı'nın tartışma yaratacak o sözleri:

Rasim Ozan'dan olay yaratacak açıklamalar

ATATÜRK DEVRİM İÇİN KELLE ALDI
Atatürk rejimi otoriter ve jakoben bir rejimdi. Devrim için bazı kelleleri götürdü. Zaten kendiside bazı kelleler gidecek dedi. Bazı kelleleri yargısız infazla, benim tarafımla bir görüntü mahkemesi olan İstiklal Mahkemesi ile katletti. Kimleri sürüldü, muhalifler sürüldü. 1925'ten 1945'e kadar meclisteki oyların toplam oylama sayısı 400 bin küsur, toplam kabul sayısı eksi yirmi. Yani 1925-1645 arası mecliste red oyu yok. Çünkü bir tartışma yok. Meclis tek partili jakober bir rejimin meclisi. Gerçekler budur.

BEYAZ GAZETE