Afyonkarahisar`ı 2023`e Taşıyacak Vizyon Projenin Yüzde 90`ı Tamamlandı

Afyonkarahisar Belediyesi`nin vizyon projelerinden olan ve temeli 20 Eylül 2010 tarihinde atılan ‘Akarçay Islah Projesi’nin yüzde 90`ı tamamlandı.

Afyonkarahisar`ı 2023`e Taşıyacak Vizyon Projenin Yüzde 90`ı Tamamlandı
Proje, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Türkiye genelinde açılışını yaptığı 111 proje arasında bulunuyor.
Açılış nedeni ile düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar şehir merkezini taşkınlara karşı korumak ve rekreasyon eğlence alanı oluşturmak için başlatılan ‘Akarçay Projesi’nde 5 kilometrelik alanın sulardan arındırıldığını, taşkın koruma temeli ile ızgara yapımı ve 3 adet köprünün de yapımının tamamlandığını söyledi. DSİ tarafından bu kısım için 36 milyon lira harcandığını ifade eden Çoban, projenin ikinci ayağı olan peyzaj çalışmaları için de belediye olarak 11 milyon lira harcayarak projeyi tamamlayacaklarını kaydetti.
Çoban, Haziran 2012’de çalışmaların tamamlanacağını belirterek, “Afyonkarahisar’ı 2023’e taşıyacak vizyon projenin hayata geçirilmesinden mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Seçimlerden önce adaylık sürecinde bu projeyi kamuoyuna açıklamıştım. Çok kısa bir sürede projenin önemli ayaklarından birisi tamamlandı. Beş kilometrelik güzergah boyunca yapılacak park ve rekreasyon çalışmaları ile Akarçay çevre ile uyumlu bir yeşil kuşak görünümü alacak ve halkın hizmetine sunulacak. Park ve rekreasyon eğlence alanlarında yürüyüş ve parkur alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme ve piknik alanları, çeşitli su oyunları, kır kahveleri, spor tesisleri, kültür fizik aletleri ve çeşitli peyzaj düzenlenmeleriyle her yaş grubunun dinlenip, eğlenebileceği ve hoşça vakit geçirebileceği mekanlar oluşturulacak.” dedi.
Haziran 2012`de peyzaj projesi tamamlanacak proje ile Afyonkarahisar halkının Türkiye’nin en güzel rekrerasyon alanına kavuşacağını anlatan Çoban, 40 metre genişliğindeki nehrin etrafında koşu yolu, bisiklet yolu, sergi alanları, her türlü spor aktivitesinin yapılacağı alanlar bulunacağını dile getirdi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da projenin kısa sürede hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Balkanlıoğlu, projenin Afyonkarahisar’a sınıf atlatacak bir proje olduğunu ifade ederek, “Avrupa şehirlerinde görmeye alışık olduğumuz bu manzaraları artık kentimizde de görmek bizleri mutlu ediyor. Eskiden bu projeleri görmek bile hayaldi. Bu tür dereler evsel atıklar ve kanalizasyon atıkları ile adeta ‘Kurbağalı Dere’ diye anılırdı. Şimdi, insanların gezip dinlenebileceği, stresini atabileceği alanlar halinde geldi.” dedi. Balkanlıoğlu, 3 metre derinliğe ulaşan nehirde ileride su sporları yarışması düzenlenebileceğini anlattı.