Nallıhan`da Kurban Pazarı Durgun

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Nallıhan’da kurbanlıklar pazara indi.

Nallıhan`da Kurban Pazarı Durgun
Nallıhan’da kurulan kurban pazarında alışverişlerin çok durgun olduğu gözlendi. Pazara gelen yüzlerce kurbanlık küçükbaş hayvan satılamadan geri götürüldü. Kurbanlık satıcıları ise, pazarın durgun olmasından kurbanlıklarını istedikleri fiyatın altında satmak zorunda kaldıklarını belirtti. Vatandaşların fiyat öğrenmek için pazarı gezdiklerini aktaran kurbanlık satanlar, bayrama bir, iki gün kala pazarın daha da hareketlenmesini beklediklerini bildirdi.
“Mal çok alıcı yok.” diyen küçükbaş kurbanlık hayvan satan Mehmet Ölmez, Epçeler köyünün Mürgüt Mahallesi`nden getirdiği küçükbaş hayvanları alan olmadığı için düşük fiyattan satabildiğini söyledi. Yine bir başka küçükbaş kurbanlık satıcısı Şerafettin Karabulut ise Danişment köyünden getirdiği 20 hayvandan ancak 4 tanesini satabildiğini bildirdi. Karabulut, küçükbaş kurbanlık hayvanların fiyatlarının 500 ile 700 lira arasında değiştiğini kaydetti.
Pazara getirdiği büyükbaş kurbanlıkları maliyetinin altına satmak zorunda kaldığını aktaran Göksel Çevik de ilk defa bu işi yaptığını ve kurbanlıkların bakım ve maliyetini bu sene kurtarmadığını söyledi. Nallıhan kurban pazarında büyükbaş hayvan fiyatları 3 bin ile 6 bin arasında değiştiğini belirten Çevik, hayvanın canlı kilosunun da 9 ile 11 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.