Eynesil`de Aşırı Yağışlar Yollara Büyük Zarar Verdi

Giresun’un Eynesil ilçesindeki 5 mahalleden 4`ünün yollarının yoğun yağışlar nedeniyle zarar gördüğü ve bazı mahallelerde ulaşımın güçlükle sağlandığı belirtildi.

Eynesil`de Aşırı Yağışlar Yollara Büyük Zarar Verdi

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 5 mahalleden 4`ünün yollarının yoğun yağışlardan dolayı büyük zarar gördüğünü bildirdi.

Gümüşçay Mahallesi, Erzi Kıranı mevkiindeki yolun tamamen ulaşıma kapandığını kaydeden Somuncuoğlu, "Boztepe Mahallemizde de birçok yolumuz sel suları nedeniyle hasar gördü. Burada okul servisi büyük zorluklarla öğrenci taşıyor. Belediyemizin kısıtlı imkânlarına rağmen gece gündüz çalışarak ulaşıma kapanan yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Bunun yetmediğini görünce dışarıdan iş makinesi kiralayarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek istedik.” dedi.

"Eynesil Giresun’un üvey evladı mı? diye soran Başkan Somuncuoğlu, “Yaşadığımız bu doğal afet karşısında gereken yardımı alamadık. Beşikdüzü Belediyemiz ve ilçemizde çalışma yapan müteahhit Fetvacı kardeşlerin yardımı ile bu doğal afetle mücadele etmeye çalıştık. Kendilerine ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Afet İşleri Müdürümüz Halil Bey de ilçemize gelerek zararın boyutlarını gördü. Valiliğimizin ve diğer yetkililerin desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.