Uludağ`da Kamu Binalarını Bakan Eroğlu Yıktı

Türkiye`nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ`da kamu binalarının yıkılmasına başlandı.

Uludağ`da Kamu Binalarını Bakan Eroğlu Yıktı
DSİ ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait iki bina, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun da katıldığı törenle yıkıldı. Uludağ`ı dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri yapacaklarını belirten Eroğlu, "Uludağ`ın hamallığını yapmaya talibiz. Burasını geleceğe taşıyacağız. Uludağ`ın yanında Davos ne ki?" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uludağ`da bulunan DSİ ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü`ne ait binaların yıkımını başlattı. Eroğlu, 1. bölgedeki DSİ eski binasının önünde düzenlenen programa katılmadan önce helikopterle havadan Uludağ`ı inceledi. Ardından alana gelen Eroğlu`nu belediye başkanları ve milletvekilleri karşıladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da Bakan Eroğlu ile görüştü.

Uludağ Milli Parkı`ndaki sıkıntılardan bahseden Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Yaşar Dostbil, "Otopark, konaklama tesislerini standart yetersizliği gibi çeşitli sıkıntılar var. 1 ve 2. gelişme bölgesinin 2006 yılında ikinci derecede doğal sit ilan edilmesi üzerine uzun devreli gelişim planı yapıldı. Bununla birlikte koruma amaçlı imar planı yapıldı. Koruma planı 12 Nisan 2011 tarihinde onaylandı. İmar planının onaylanması ile burada birçok hizmetler hayata geçecek. Kamu hizmet binalarının belirlibölgede toplanması ve konaklama tesislerinin sorumlu yer dışında taşıt trafiğine kapatılması Uludağ için gerekli bir adım olacak. Turizm konaklarında kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önlenmesini hedefliyoruz. Otellerin eklentileri yıkıldı. Milli parkın 2012 yılı itibariyle alt yapı projelerinin uygulanmasını istiyoruz. Uludağ`ın temel problemleri büyük ölçüde çözüme kavuşturularak, bundan sonra yapılacak çalışmalar ile Uludağ dünya standartlarında bir merkez haline gelecek. Uludağ`ın yarın alt yapı ihalesiyapılacak. Diğer projelerle ilgili ihale önümüzdeki ay yapılacak" dedi.

Ardından söz alan Bursa Vali Şahabettin Harput, Türkiye`nin en büyük ve ilk kış spor merkezlerinde olan Uludağ`ın yeni bir döneme adım attığını ifade ederek. "3 yıla yakın bir süredir koruma ve imar amaçlı imar planları son aşamaya geldi. Artık bundan sona inşallah Uludağ`ın makus talihi değişecek. Bakanımızın bu konuya verdiği destekle Uludağ`ın bu keşmekeşten kurtulmasının önü açılıyor. Böylece Uludağ`ın önünü tıkayan otopark meselesi çözüme kavuştu. Spor kompleksi sorunu da bitiyor. Bugün itibariyleyıkım başlayacak. Bu yıkım töreni Uludağ`ın geleceği açısından önemli. Yıllardır başbakanımızın `Uludağ Davos olacak` dediğini biliyorsunuz. Biz Uludağ`ı Davos`tan daha güzel yapacağız. İnşallah önümüzdeki sene bir ekonomi zirvesini Uludağ`da yapacağız" diye konuştu. "DAVOS NE Kİ?" Törende söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kamu binalarında otelcilik yapılmasına karşı olduğunu ifade ederek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın da bu konuda talimatı var. Bu tür işler özel sektöre devredilmelidir. Onların vizyonuyla Uludağ geliştirilmelidir. Kendi bakanlığıma bağlı 2 binayı yıkarak öncülük yapmak istiyoruz. Burada yakın bir gelecekte yeni alanlar olacak. Bu planla Uludağ gelecek vaat ediyor. Davos ne ki" açıklamalarında bulundu.

Uludağ`ın yerinden yönetilmesinin taraftarı olduğunu kaydeden Eroğlu, "Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Bursa Valiliği ile iş birliği içindeyiz. Ben defalarca toplantı yaptım. Uludağ`ı geleceğe taşıyacağız. Biz de hamallık yapmaya talibiz. Gerekeni yapalım dedik. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Burasının imar planlarından sonra ikinci bölgenin imar planı tamamlanacak. Orada bir ağaçlandırma problemi var. Ağaçsız bir alanda kayak yapmak riskli. Oranın ağaçlandırılmasına hemenbaşlayacağız. Alt yapı için de kesenin ağzını açtık. Buraya çok güzel bir alt yapı yapacağız. Alt yapı projelerine bizzat ben bakacağım. Çöp kutusundan içme suyunun temininden kadar her şeyin en güzel şekilde yapılması gerekiyor. Bunlar bizim için zor bir şey değil" dedi. "YIKILACAK YERLERDE ÖZEL SEKTÖRÜN TEKLİFLERİNE AÇIĞIZ" Kamu binalarının yıkılmasıyla ortaya yeni alanlar çıkacağını ifade eden Eroğlu, "Orayı da özel sektöre açıyoruz. Özelikle buradaki yeni binalar için tekliflerinizi verin. Yakında bu konuda çalışma yapalım. Uludağ`ı layık olduğu yere taşıyalım. Uludağ 4 mevsim çalışmalı. Kongre ve spor turizmine de açmalıyız. Bizim kapılarımız açık. Özel sektörlerin muhteşem projesine açığız. Tabii Uludağ`ın vizyonuna uygun olması şartıyla" diye konuştu. "BURSA`NIN HİZMETKARIYIZ" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa`nın bakanlık yatırımları arasında 5. sırada geldiğine dikkat çekerek, "Bursa`mıza 1 milyar 300 milyon TL yatırım yaptık. Bursa`ya susuz kalmaması için barajlar yaptık. Yıldırım hızıyla Nilüfer barajını hallettik. Şu ana kadar 4 dev barajı kazandırdık. Şimdi Babasultan barajını gördüm. Çınarcık Barajı`nı bitirdik. Bursalılar her şeyin en güzeline layıktır. Bursa`nın hizmetkarıyız" ifadelerini kullandı.

Uludağ`ı el birliğiyle dünya markası yapmayı hedeflediklerinin altını çizen Eroğlu, "Burası 4 mevsim turizm yapılabilecek hale getirilecek. Birinci bölgede plan yoktu. Birtakım ruhsat dışı yapılmış yerler vardı. Altyapı yoktu. Otopark eksikliği vardı. Biz bu planın dört dörtlük olmasını arzuladık. Yarışma ile böyle bir imar planı hazırlandı" şeklinde konuştu.

Yıkım törenine AK Pa keşmekeşten kurtulmasınarti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Önder Matlı, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, işadamı ve turizmci Ali Ağaoğlu, turizmci ve Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı da katıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, imar planı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Ardından protokol mensupları DSİ`ye ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait binaların yıkımını başlattı.
Kaynak: İHA