Hayvan Hakları Toplantısında Topbaş`a Köpek Katliamı Protestosu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları Etkinliği"nde bir grubun "Köpek ölümleri" protestosuyla karşılaştı.

Hayvan Hakları Toplantısında Topbaş`a Köpek Katliamı Protestosu
Pankart ve dövizlerle toplantı alanına gelen 4 protestocu, Hasdal`da 70 köpeğin öldürüldüğünü ve Bolluca Ormanları`nda çok sayıda köpeğin zehirlendiğini söyleyerek tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü`nde düzenlenen `Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları Etkinliği`ne katıldı. Etkinlikle Topbaş, hayvan haklarına verdiği destekten dolayı sanatçı Yonca Evcimik`ten `Oscar` diye adlandırılan ödülü aldı. Ödülün teslim edildiği sırada kendilerine `Hayvan Özgürlük İnisiyatifi` adını veren bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi. Ellerinde, "Hasdal`da öldürülen 70 yavru köpeğin hesabı verilsin`, `Hayvan Refahı, kimin Refahı` yazılı pankart taşıyan grup, geçtiğimiz hafta Bolluca Ormanları`nda çok sayıda köpeğin zehirlenmesini protesto etti. Protestocu grup güvenlik görevlileri ve vatandaşlar tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Böyle bir eylem içinde değiliz. Kısırlaştırma çalışması var. Çip takmak suretiyle yine onları ortamına salıverme ve sahiplendirme çalışmalarımız var ve bakım merkezleri oluşturuyoruz. Maalesef bunları araştırıyoruz. Bu affedilecek bir şey değil." şeklinde konuştu.
Hayvanlara işkence konusunda bir düzenleme yapacaklarını belirten Topbaş, "Ama bu gün sorduğunuz Bolluca olayıyla ilgili özellikle bizim Büyükşehir Belediyesi’nin itlaf olayına girmediğimizi ifade ediyorum. Kaldı ki biz hayvan barınakları yapıyoruz. Kısırlaşma tedavi işlemleri var. Çip takarak doğal ortamına bırakmaktayız. Aynı şekilde bölgedeki kendi yaşam alanlarını düzgün hale getirme çalışmalarımız var. İstanbul’da ilçe belediyeleri yeterli olmadığı için, bizim İstanbul Avrupa ve Asya yakasında 130 dönümü toplamda alacak şekilde barınakları bir merkeze almak ve burada bir merkezden ilçe belediyelerinin katkısıyla ciddi bir operasyon işine girmek istiyoruz." dedi.
Belediye yetkililerinin Bolluca`da yaşanan zehirlenme olayının açıklağa kavuşturmak için çalışmalarını yürüttüğünü belirten Topbaş, "Bunun nasıl gerçekleşeceği ile ilgili bu davrarınışın faaliyetlerinin tespiti ile, ilçe belediyeleriyse ilçe belediyeleriyle değilse şahıslarsa bunlarla ilgili mutlaka bir yaptırım olacak. Bunu bu kadar erken söylemek istemiyorum. Bu konuda ciddi ikazlarımız oldu. Hassasiyetlerimiz var." dedi.