Kocasinan Belediyesi’nden ‘sokakta Kurban Kesmeyin’ Uyarısı

Kayseri Kocasinan Belediyesi sınırları içinde 2 yerde kurban satış ve 13 noktada kurban kesim yerleri oluşturuldu.

Kocasinan Belediyesi’nden ‘sokakta Kurban Kesmeyin’ Uyarısı
Belediye yetkilileri, bayram günü vatandaşların bu belirtilen yerler dışında cadde ve sokaklarda kurban kesilmemesi uyarısında bulundu.
Kocasinan Belediyesi Kurban Komisyonu, bayramda, öncesinde ve sonrasında yapacağı çalışmalarla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Komisyon Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Haspaylan vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirmesi için bazı tedbir ve önlemler aldıklarını açıkladı. Bayram süresince belediye görevlilerinin mesaide olacağını belirten Haspaylan, “Veteriner, temizlik, sağlık, fen işleri, zabıta, park bahçeler ve basın yayın müdürlüğü bayram müddetince görev yapacak. Bayram öncesi kurban satış ve kesim yerlerinde her türlü tedbir alındı. Araç ve personel donanımı sağlandı. Kurban kesim yerlerinde 2 personel mekanı temizleyerek sürekli kullanıma hazır tutacak ve hijyenik ilaçlama yapacak.” dedi.

Kocasinan Belediyesi sınırları içinde 2 yerde kurban satış ve 13 noktada kurban kesim yeri belirlediklerini ifade eden Haspaylı, bu noktalar dışında hayvan satışının yapılmaması ve bayram günü de cadde ve sokak ortasında kurban kesilmemesi uyarısında bulundu. Haspaylan, “Argıncık Horsana Caddesi Mezarlık karşısında ve Karpuzatan Hayvan Borsası’nda kurban satışları yapılacak. Erciyesevler, Mimarsinan, Fatih, Argıncık, Yeni Mahalle, Ziya Gökalp, Gazi Osman, Beyazşehir, Erkilet Mehmet Akif Ersoy ve Cami Kebir, Yeşil Mahalle, Turgut Reis Mahallesi Semt Pazarları, Kombinalar ve Karpuzatan Et Kombinaları’nda kesim yapılabilecek. Cadde, sokak ve kaldırımlarda kesim yapılmamasını, kurban atıklarının da çevreye zarar vermeyecek biçimde konteynıra atılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşların her türlü istek ve şikayetleri için 222 70 00 – 331 51 97 numaralı telefonları arayabileceğini de belirten Haspaylan, halkın bayramını da şimdiden tebrik ettiğini söyledi.