Dünyanın En Büyük Çini Tabağını Yaptılar

Kütahyalı ünlü çini ustası Hamza Üstünkaya ve kızı Gülseren Öztuğcu, dünyanın en büyük çini tabağını yaptı.

Çinici Hamza Üstünkaya ve kızı Gülseren Öztuğcu, Servi Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerindeki atölyelerinde 70 gün çalışarak dünyanın en büyük çini tabağını yaptı. Baba-kız, 102 santimetre çapındaki çini tabağın üzerine, Doğulu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğulu`nun fotoğrafını işledi.

Dünyanın en büyük çini tabağını yaptıklarını belirten Hamza Üstünkaya (64), eserlerinin Guinnes rekorlar kitabına girmesi için müracatta bulunacağını söyledi. Dev tabakta 8 renk ve tonlarının kullanıldığını ifade eden Üstünkaya, "Herkes Kütahya`yı çiniler diyarı olarak biliyor. Ancak bugüne kadar çok sayıda renkten oluşan ve bu kadar büyük bir çini tabak yapılmadı. Uzun emekler neticesinde bu devasa çini tabağı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar Kütahya`da yapılan en büyük çini tabağın çapı 95santimetreydi. 102 santimetre çapında bir çini tabağı dünyada ilk defa biz yaptık. Dev çini tabağı yapmak bir sanat işidir. Önümüzdeki günlerde Guinnes rekorlar kitabına girmek için müracat edeceğim" dedi.

Bu mesleği `Çiniçilerin Çinicisi` olarak isim yapan babası Mehmet Üstünkaya`dan öğrendiğini kaydeden Hamza Üstünkaya, dev çini tabağın desenlerinin de yeni tasarlandığını ifade etti. Üstünkaya, üzerinde Ankaralı işadamı Hasan Doğulu`nun fotoğrafının yer aldığı dev çini tabağı bir süre daha iş yerinde sergiledikten sonra kendisine takdim edeceklerini bildirdi.

Hamza Üstünkaya`nın kızı Gülseren Öztuğcu da (27), "Babamla birlikte dünyanın en büyük çini tabağını yapmanın sevincini yaşıyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA