Kurbanlıklarla Koyun Koyuna

Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarları hareketlenmeye başlarken, kara kışa hazırlıksız yakalanan satıcılar zor anlar yaşıyor.

Kurbanlıklarla Koyun Koyuna
Bursa`da bayramın yaklaşmasıyla hayvan pazarlarında tatlı bir telaş başladı. İsabey`deki modern hayvan pazarına genellikle Doğu illerinden kurbanlık getiren satıcılar, hayvanlarla koyun koyuna yatıyor. Satıcılar, büyük emekle yetiştirdikleri hayvanlarının yanından bir an olsun ayrılmıyor. Barakalarda sığır ve koyunlarla birlikte kalan satıcılar, kalaslardan yaptıkları ranzalarda uyuyor. Hayvanlarının üşümemesi için barakaların etrafına kat kat branda geren satıcılar, tenekelerin içinde tahta parçalarınıyakarak ısınmaya çalışıyor.

Ağrı`dan gelen Serhat Demir, "Hayvanlarımızla koyun koyuna yatıyoruz. Hayatımızdan memnunuz. Havyanları satarak memlekete dönmek istiyoruz. Hayvanları korumamız lazım. Onlar bizim için değerli. Bursa daha sıcak olur diye düşünmüştük ama burası Ağrı`dan da soğuk" dedi.

Kurban Bayramı`nın son gününe kadar pazarda olacaklarını ifade eden Muşlu Tekin Başak ise, "Çok üşüyoruz. Isınmak için tek teneke içerisinde tahta parçaları yakıyoruz. Bayrama kadar buradayız. 20 gün daha bu çileyi çekeceğiz. Kurbanlıkları satarak köyüme dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA