24 Hükümlü ve 3 Personel Sigarayı Bıraktı

Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu, mahkumlar ve cezaevi çalışanlarını sigaradan uzaklaştırmak için kampanya gerçekleştirdi.

24 Hükümlü ve 3 Personel Sigarayı Bıraktı
`Sigarayı bırak çeyrek altını kap` adıyla düzenlenen kampanya sonunda 24 hükümlü ve 3 personel sigarayı bıraktı. Kampanya sonunda sigarayı bırakanlar için ödül töreni düzenlendi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, Ahi Evran Üniversitesi Devlet Hastanesi Başhekimi Hacı Kaymaz, Yeşilay Kırşehir temsilcisi Müşerref Acer ve hükümlüler katıldı. Cezaevi Müdürü İrfan Gültekin `Sigarayı bırak çeyrek altını kap` adlı kampanya kapsamında 24 hükümlü ve 3 personelin sigarayı bıraktığını söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, Türkiye’de 328 kişinin her gün sigaraya bağlı hastalıktan öldüğünü söyledi. Bağımlılığın kölelik olduğunu, köleliğin onuru olmadığını vurguladı. Balcı, ``Ceza infaz kurumunda böyle bir kampanyanın başlatılması çok güzel. Örnek bir davranış, hükümlüleri tebrik ediyorum, çok güzel özgürlüklerle buradan ayrılmanızı temenni ediyorum.`` diye konuştu. Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, ``Ceza infaz kurumu olarak `sigarayı bırak çeyrek altını kap` kampanyasında 11 kişiden 1 kişiye sigarayı bıraktırmada yardım ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan çekilişte 47 yaşında 7 yıldır açık cezaevi hükümlüsü Altun Aykanat birinci oldu. Çeyrek altın ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin`den aldı. İkinci olan hükümlü Mahmut Şimşek`e ödülünü Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı verdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, ödül töreninin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin`e plaket takdim etti.

Kırşehir Açık Cezaevi`nde kalan 348 hükümlüden 230’u 24 iş kolunda görev alıyor. Eğitim ve öğretimde sevindirici noktada yer alan cezaevi, üniversiteye bu yıl 11 hükümlü yerleştirdi.