Somalili Öğrenciler, Kurban İçin Harçlıklarını Ülkelerine Gönderdi

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde öğrenim gören Somalili 12 öğrenci, okul yönetimi tarafından kendilerine verilen harçlıkları biriktirerek, ülkelerine kurban yardımı olarak gönderdi.

Somalili Öğrenciler, Kurban İçin Harçlıklarını Ülkelerine Gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla eğitimlerine Türkiye’de devam etmek üzere Somali’den Türkiye’de getirilen 12 öğrenci, Kayseri Kılıçaslan Liseleri’nde eğitim almaya başladı. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye`nin tamamında organize edilen kurban yardımı kampanyalarından etkilenen Somalili öğrenciler, haçlıklarını bir araya getirdiler ve kurban kesilmesi için ülkelerine gönderdi. Öğrenciler, bu yardımlarını Kimse Yok Mu Kayseri Şube Başkanı Abdurrahman Haskaraman’a teslim etti.

“Afrika’nın yardım bekleyen insanları için Türkiye’de çok güzel organizasyonların yapıldığına şahit oluyoruz.” diyen Somalili öğrencilerden Abas Ali Mohamed, “Kimse Yok Mu Derneği, bizleri Kayseri’ye getirerek geleceğimizi kurtardı. Ama aklımız hala Somali’deki halkımızda. Biz de zaruri ihtiyaçlarımız için okulumuzdan verilen harçlıkları birleştirdik ve bir kurban bedeli oluşturduk. Şimdi bu yardımı Somali’ye gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Ayub Ali Hassan da arkadaşlarıyla birlikte ilk kez ailelerinden uzakta Kurban Bayramı geçireceklerini söyledi. Kılıçaslan Liseleri’nde kurdukları dostluklar sayesinde bayramda yalnızlık çekmeyeceklerini ifade eden Ayub Ali Hassan bu bayramda, Kimse Yok Mu Derneği’nin gönüllü üyeleri olarak, Kayseri’deki fakirlere et dağıtmada çalışmayı planladıklarını da dile getirdi.

İnsani bir sorumluluk olarak Somali’den gelen 12 öğrenciye eğitim verdiklerini aktaran Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, öğrencilerin bu davranışlarının duygulandırdığını anlattı. Köksal, “Somali’nin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olacaklarını düşündüğümüz bu altın kalpli öğrencilerin anlamlı davranışının takdir edilmesi gerekir. Hem kendi ülkelerindeki hem de Türkiye’deki yoksullara bayram sevinci yaşatma arzuları bizleri sevindirdi. Yönetim kurulumuzun da takdiriyle kendilerini ödüllendireceğiz.” şeklinde konuştu.