Kars`ta Sağlık Çalışanlarına Hizmet İçi Uyum Semineri Veriliyor

Kars İl Sağlık Müdürlüğü’ne yeni atanan yardımcı sağlık personelinin bilgi ve becerilerini artırmak, hizmete adaptasyonunu sağlamak amacıyla Hizmet İçi Uyum Eğitimi verildi.

Kars`ta Sağlık Çalışanlarına Hizmet İçi Uyum Semineri Veriliyor
3 günü teorik 2 günü pratik olmak üzere 5 gün devam eden eğitimin ilki 50 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. 50’şer kişilik 2 gruba daha verilmesi planlanan eğitim programı sonunda sağlık çalışanlarına katılım belgesi verilecek.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, vatandaşların sağlık problemlerinin çözümünü sağlamak, kendilerine daha nitelikli ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla yürütülen çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı`nın önemli reformları ile mevcut sistem içinde yürütülen hizmetlerin kalitesinin maksimum düzeyde tutulmasının hedeflendiğini belirten Sevinç, "Biz de bu amaçtan hareketle kurumumuza atanan ve özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışacak arkadaşlarımızın hizmete başladığı ilk günden itibaren eğitilerek, sunacağı hizmete ve çalışacağı birime uyumu sağlanarak vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltebileceğimizi düşündük. Bu nedenle de arkadaşlarımıza bir eğitim verilmesini uygun gördük ve bu eğitimlerin ilk ayağı olan Hizmet İçi Uyum Eğitimi’ni düzenledik. Önümüzdeki 2 hafta boyunca 2 gruba daha bu eğitimi vereceğiz." dedi.