Hollandalı Aile Hekimleri, Hastalarını Bahar Hastanesi`ne Gönderecek

Hollanda’dan gelen 10 aile hekimi, Türkiye’deki aile hekimliği sistemi ve özel sağlık sistemi uygulamaları hakkında bilgi almak için Özel Bahar Hastanesi`ni ziyaret etti.

Hollandalı Aile Hekimleri, Hastalarını Bahar Hastanesi`ne Gönderecek

Türkiye ve Bursa’daki sağlık sistemi hakkında bilgi veren Başhekim Op. Dr. Ömer Kurt, Hollandalı meslektaşlarının, Türkiye`deki sağlıkta dönüşüm programı, özel hastanelerin sektördeki yeri ve sağlık turizmi konusunda bilgilerini paylaştı.
Doktor Ömer Kurt, "Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde özel hastanelerin sektördeki payı son 5 yılda hızlı bir şekilde artmıştır. Devlet, kendini ciddi şekilde yenilemiştir. Türkiye`de kamu ve özel sektörün geldiği nokta, birçok Avrupa Birliği üyesi ülkeden çok daha ileridedir." diye konuştu.

Sağlık turizmi sahasında Türkiye`de, özellikle Bursa`da ciddi çalışmalar yaptıklarına değinen doktor Kurt; göz cerrahisi, estetik ve diş konusunda ciddi talepler olduğunu, bunları karşılıklı değerlendireceklerini kaydetti.
Hastane ziyaretini değerlendiren Hollanda Sanitas Tıp Merkezi Direktörü Dr. Reis Kurt ise şunları ifade etti: "Türkiye`de aile hekimliğinin geldiği bu hızlı değişim, Hollanda`da görev yapan aile hekimlerini ciddi anlamda meraka itti. Türkiye`de özel hastaneleri ve sağlık sektörünün hızlı gelişmesi ve geldiği bu nokta, bir Türk olarak beni hem gururlandırıyor hem de imrendiriyor."
Hastane turu esnasında fiyatlar hakkında bilgi alan Doktor Marcus Kreich ise "Hollanda`ya kıyasla çok uygun fiyatlarınız var ve kullanılan teknoloji çok ileri düzeyde. Bu da tabi Türkiye`yi sağlık turizmi açısından önemli bir konuma getirecek." dedi.