Ahmet Özhan, Belçika’da Sanatseverlerin Gönlünü Fethetti

Tasavvuf müziğin önde gelen ismi Ahmet Özhan, Belçika’da sanatseverleri büyüledi.

Ahmet Özhan, Belçika’da Sanatseverlerin Gönlünü Fethetti
Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı (BOZAR)’da sahne alan Özhan, salonu farklı milletten dolduran seçkin topluluğun büyük beğenisini kazandı.

Dört gün süren Sufi Geceleri adlı uluslararası festivalde önceki akşam sahne alan tasavvuf müziğin üstadı Ahmet Özhan, ikinci kez geldiği Belçika’da Cezayirli Radwan Orkestrası ve Pakistanlı Asif Ali Khan Grubu`ndan sonra sanatseverlerle buluştu. Ahmet Özhan seslendirdiği birbirinden değerli tasavvuf eserlerine davudi bir ezan okuyarak başladı. Belçika’nın en büyük sanat merkezinin konser salonunda yankılanan ezan sesi izleyicilerin duygulanmasına sebep oldu. Sema gösterisi eşliğinde konserini tamamlayan Ahmet Özhan, konser sonunda sanatseverlerden büyük alkış aldı. Belçika’nın dört bir yanında faaliyet gösteren ve prestijli programlara imza atan Belçika Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO)’nun organizesinde gerçekleştirilen Ahmet Özhan konserine Türk toplumun önde gelen isimleri iştirak etti.

Dünyadaki tasavvuf müziğiyle birlikte farklı kültür ve inançlardaki Sufi geleneğinin örneklerinin sergilendiği konserler ve tasavvufun insanoğluna kazandırdıklarının anlatıldığı paneller ve resim sergilerini kapsayan Brüksel’deki Sufi Geceleri Festivali’ne katılım çok yoğun oldu. Belçikalıların yanı sıra Türk, Arap, Hintli ve Pakistanlıların ilgi gösterdiği festivalde Mercan Dede de sahne aldı.