Kilisli İşadamı Tosyalı`dan Hemşehrilerine Tavsiyeler

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Kilisli işadamlarına başarıya giden yolu anlattı.

Kilisli İşadamı Tosyalı`dan Hemşehrilerine Tavsiyeler
Fuat Tosyalı, Kilisli İşadamları Derneği`nin düzenlediği olduğu "Tosyalı Holding`in ticari serüveni" konulu konferansta bilgi birikimi ve deneyimlerinin yanı sıra başarı yolundaki altın kuralları Kilisli işadamlarıyla paylaştı. Alaattin Yavaşça Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, TUSKON Başkan Yardımcısı ve GÜNSİAF Yönetim kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Kilisli İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vakıf Şarkbay, Defterdar Bayram Yıldız, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Harun Taşkesen, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, Hürsiad yönetim kurulu ve çok sayıda işadamı katıldı. Konferansta işadamı Fuat Tosyalı, azmi, gayreti ve cesaretiyle geldiği bunoktayı Kilis`teki iş adamlarına anlattı

Tosyalı, kelime karşılığı var oluş olan misyonun çok önemli olduğunu belirterek, "İnsanın ne için var olduğunu bilirse yaşamını şekillendirir. Yaptığı işi ve hayatının her alanında kendini sorguladım. İşini sadece para kazanmak için yapmadığını, böyle olunca da zamanın yetinmedim. Biz işimizin hakkını vermeye çalışıyor ve işimizi severek yapıyoruz. Sizlerde işinize dört elle sarılıp severseniz, müşterileriniz sizi sever, cansız materyaller bile size gülümser. Bunun yanında her şeyden önemlisi ekipçalışmasına önem veriyoruz. Tosyalı`nın en büyük özelliklerinden birisi ekip çalışmasıdır. Hiçbir zaman rakibimizi merak etmeden kendi hesabımızı yaptık. İnsanın olduğu her yerde hata olur. İnsanlarla çalışıyorsanız, hoşgörülü olmalısınız. Hiçbir zaman ekibinize küsmeyeceksiniz. Ekibinizin hatalarını kabul edip, küsmeden yola devam etmek altın kuraldır. Bunun yanında asla taklitçi ve kıskanç olmamak lazım. Ondan sonra doğru ekiple alanında uzman mühendislerle çalışmak gerekir" dedi. Ayrıca doğru ilişkilerin (Networking) iş yaşamında son derece önemli olduğuna vurgu yapan Fuat Tosyalı, doğru bilginin doğru ilişkilerle alınacağının altını çizdi. Tosyalı, "Yatırımlarda çok güzel dostluklarımız oldu. Networking büyük bir sermayedir. Her tanışma hayatınızda çok önemlidir. Biz burada yatırımı yaparken, birçok insan gözümüze fal taşı gibi bakıp, `Niye bu kadar risk alıyorsunuz? Şimdi yatırım yapmanın zamanı değil!` dediler. Yatırımımız bitti, üretime başladık, talepler ve kar marjlarıartınca şimdi ise çok iyi bir zamanda yaptınız dediler" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman espriler yapan Tosyalı, Antakya`da bir basın mensubunun `Siz hep krizlerde yatırım yapıyorsunuz. Bunu nasıl planlıyorsunuz?` sorusuna `Ben her zaman yatırım yapıyorum, kriz bize denk geliyor` sözü salonda bulunan katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Sadece üretim yapmakla sanayici olunmayacağını belirten Fuat Tosyalı, çevreye de büyük önem verdiklerini çevreci bir kimliğe sahip olduklarından dolayı evsel atıkları dahi geri dönüşüm olarak kullandıklarını ifade etti. Tosyalı, "Biz başarımızı sadece kaliteli ürüne borçlu değiliz. Müşterilerimiz olmazsa olmazlarımızdandır. Sürekli bayilerimizle bir araya gelip bayi toplantıları düzenliyoruz. 18 yıl boyunca aralıksız 300 müşterimizi Antalya`da 5 yıldızlı otellerde ağırladık. Her müşterimizi dinleyip notaldık. Bu bayilerimizle aramızda çok büyük bir bağ oluşturdu. Böylelikle her krizde büyüyerek çıktık. 1994 yılında yüzde 100 büyüdük. İçinde bulunduğumuz krizde yüzde 47 büyüme sağladık. Bunun sebebi bayilerimizdir. Çünkü onlar tercihlerini bizden yana kullandılar" diye konuştu. Açıklamalarında hayırseverlik yönüne de değinen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, hayırseverliğin kendisine göre en ulvi değer olduğunu, yaptığı işte hayırseverliğe çok önem verdiğini kaydetti. Toplum için yapılan her hizmetin karşılığının alındığını sözlerine ekleyen Tosyalı, "Bizi buluşturan güzel sebepler vardır. Güzel işler yaptığınız zaman güzel sonuçlar alırsınız. Var gücümüzle yeni eserler yapmak istiyoruz" diyerek konuşmasına son verdi.
Kaynak: İHA