Zabıta Kurban Öncesi Denetimlerini Arttırdı: 7 Ton Bozuk Ete El Konuldu

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde kaçak et satışına yönelik denetimlerini arttırdı.

Zabıta Kurban Öncesi Denetimlerini Arttırdı: 7 Ton Bozuk Ete El Konuldu

Ekipler son bir ayda denetlediği 6 bin 586 işyerinde 7 ton 600 kilogram ete el koydu, birçok işyeri hakkında yasal işlem yaptı.

Zabıta Müdürlüğü 1 ay içerisinde 6 bin 586 adet işyerini denetlendi. Ruhsatsız olduğu tespit edilen 10 işyeri hakkında yasal işlem yapan Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekipleri, alınan Encümen kararı ile 25 işyerini ruhsat alıncaya kadar kapılarını mühürleyerek faaliyetten men etti. Toplam 56 işyeri hakkında tutanak düzenleyen ekipler, yasal olarak faaliyet gösteren söz konusu iş yerlerine para cezası uyguladı.

Yapılan 162 adet kasap ve işyeri denetiminde ise 7 ton 600 kilo et, 18 şiş ciğere de el konuldu. Zabıta ekipleri seyyar satıcı ve işportacılara yönelik denetimlerinde ise 154 adet teraziye, bin 727 adet muhtelif eşyaya el koydu.

2 TON 440 KİLOGRAM BOZUK SEBZE İMHA EDİLDİ
Ayrıca 2 bin 440 kilo sebze – meyve, 80 bağ nane- maydanoz, 499 adet sigara, 266 adet paket şeker, 78 kilo bal ve nar ekşisi ile 235 adet simite el koyan zabıta ekipleri, bu ürünleri satan şahıslar hakkında yasal işlem başlattı.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Burak Küçük, denetim çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Vatandaşın sağlığını düşündüğümüz gibi şehirdeki kaldırım ve yol işgallerini de önlüyoruz. Bu çerçevede son bir ay içerisinde işyeri önlerindeki eşyalar, dubalar, stantlar ve çevre görüntü kirliliğine neden olan olumsuzluklar ile 30 adet göçebe çadırı, 1 adet kulübe ve 1 adet kümesin kaldırılmasını sağladık. Yapılan kontrollerde 7 adet hayvan besi yerinin tahliyesini gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızı yaparken zaman zaman saldırılara uğruyoruz. Halkımızın sağlığı için bunların hepsine katlanıyoruz.” dedi