Vatandaşları İş Bulma Vaadiyle Dolandıran “binbir Surat” Çetesi Çökertildi

Başkent’te kendini özel harekatçı, asker, MİT ve JİTEMCİ gibi tanıtan, sahte evrak düzenleyerek vatandaşları dolandıran 8 kişilik çete çökertildi.

Vatandaşları İş Bulma Vaadiyle Dolandıran “binbir Surat” Çetesi Çökertildi
Çetenin bu yöntemle 25 kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 350 bin lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Çete lideri olduğu iddia edilen Efraim Aktaş’ın 5 ülkeye ait sahte pasaport ve birçok kamu kurumuna ait sahte kimlik bulundurduğu ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlileri yapılan istihbari çalışmalar sonucunda sahte evrak ve sahte kimlik düzenleyen çetenin izine rastladı. Çankaya’da bürosu olduğu tespit edilen çeteye yönelik yapılan operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Efraim Aktaş’ın de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet el telsizi, 2 adet şarj cihazı, 6 adet çeşitli marka ve modellerde tabanca ve 12 adet tabancalara ait fişek, 1 adet yarı otomatik MP5 görünümlü kurusıkı silah, 2 adet TC. askeriyesine ait kılıç, 5 adet çeşitli ülkeler adına düzenlenmiş sahte pasaport, 2 adet sahte kimlik kartı, 2 adet yabancı ülkelere ait sürücü belgesi, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak işlemlerle ilgili sahte belge, sahte belge üzerinde kullanılan plastik kartlar, 1 adet kamuflaj askeri üniforma, 1 adet sahte silah taşıma izin belgesi, 1 adet yabancı plaka, 4 adet CD, 1 adet flash bellek ve suçtan elde edilen 10 bin lira para ele geçirildi.

VATANDAŞLARI MİT VE JİTEMCİYİM DİYEREK TEHDİT ETMİŞLER
Çetenin emniyette yapılan sorgusunda ise ilginç detaylar ortaya çıktı. Sahte kimlik kullanan çetenin, kendisine karşı gelen ve para vermekte direnen vatandaşları, “Ben MİT’çiyim, ben JİTEM elemanıyım, sizi öldürürüm.” şeklinde tehdit ettiği tespit edildi. Bu yöntemle 25 kişiyi dolandıran çetenin, yaklaşık 350 bin lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.


BEYAZ SARAY TAKDİR BELGESİ BİLE DÜZENLEMİŞ
Vatandaşları iş bulma vaadiyle dolandıran ve kendisini kamu görevlisi şeklinde tanıttığı öğrenilen Efraim Aktaş’ın İsrail, Danimarka, Belçika ve Yunanistan gibi çeşitli ülkeye ait sahte pasaport, emniyet müdürlüğü kimliği ve basın kartı gibi çeşitli kamu kurumlarına ait birçok sahte kimlik düzenlediği belirlendi. Aktaş`ın bu kimlikleri kullanarak, vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Kimlik ve pasaportları kendisinin düzenlediği öğrenilen çete liderinin, Beyaz Saray Haberleşme Teşkilatı taktir belgesi bile yaptığı ortaya çıktı.