Ümmül Kura Üniversitesi Heyetinden Cerrahpaşa`ya Ziyaret

Suudi Arabistan`da bulunan Ümmül Kura Üniversitesi`nden gelen bir heyet, işbirliği imkanlarını araştırmak üzere İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi`ni ziyaret etti.

Ümmül Kura Üniversitesi Heyetinden Cerrahpaşa`ya Ziyaret
Ümmül Kura Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hani Othman Y. Ghazi ve beraberindeki bir heyet Türkiye`deki üniversitelerle çeşitli alanlarda işbirliği imkanlarını araştırmak üzere İstanbul`a geldi. Heyet bu kapsamda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şafak Karamehmetoğlu ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmede iki üniversite arasında öğrenci değişimi, hasta transferi konuları başta olmak üzere çeşitli başlıklar görüşüldü

Başhekim Şafak Karamehmetoğlu, kendilerini ziyaret eden heyetin Türkiye`de çeşitli üniversitelerle de işbirliği imkanları için görüştüklerini ifade ederek, "İstanbul Üniversitesi`yle de bir ön görüşme yapıp gerek öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi, gerek hasta hizmetleri konusunda neler yapabileceğimiz ortaya koymak istiyoruz. Daha sonra her iki üniversite rektörünün katılımıyla işbirliği protokolü hazırlanmak isteniyor. Biz şu an bunun ön çalışmasını yapıyoruz. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi`nibugün gezecekler, daha sonra protokole doğru ilerleyeceğiz" dedi.

Ümmül Kura Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hani Othman Y. Ghazi ise işbirliği konusunda Türkiye`yi tercih ettiklerini ifade ederek, "Çünkü Türkiye`deki üniversiteler son yıllarda dünyadaki en iyi üniversiteler arasına girmeye başladı. Bizde Ümmül Kura Üniversitesi olarak Türkiye`deki üniversitelerle işbirliği yapmak istiyoruz. Özel ilgi alanlarına göre işbirliği yapacağımız üniversiteleri seçiyoruz. Mesele İstanbul Üniversitesi, tıp anlamında çok kuvvetli" diye konuştu.

Ghazi, dünyadaki çeşitli üniversitelerle de işbirliği için temas halinde olduklarını belirterek, "Sadece bilgi transferi değil, kendi tecrübelerimizi de işbirliği yaptığımız üniversitelere aktarmak istiyoruz" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA