Şiddet yüzünden boşandı, ikinci evliliğinde boğazı kesilerek öldürüldü

İzmir`de ilk evliliğini gördüğü şiddet nedeniyle sonlandıran kadın, ikinci evliliğinin ikinci yılında kocası tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Şiddet yüzünden boşandı, ikinci evliliğinde boğazı kesilerek öldürüldü
Edinilen bilgiye göre olay, Bornova ilçesi Mevlana Mahallesi 1738 Sokak`ta meydana geldi. Şahin Berkel ile olan ilk evliliğinden 3 çocuk sahibi olan Ferdane Ç., kocasından gördüğü şiddet nedeniyle 8 yılın ardından boşanmak zorunda kaldı. Boşandıktan bir yıl sonra 23 yaşındaki Sedat Ç. ile evlenip bir çocuk sahibi olan kadın, sorunlar yaşadığı eşiyle ayrı yaşamaya başladı. Hacı Yaşar Kandur İlköğretim Okulu`nda hademelik yapan Sedat Ç., evi terk ederek üvey babası İhsan Maviş`in yanına yerleşti. FerdaneÇ. ise 4 çocuğunu geçimlerini sağlayamadığı gerekçesiyle yurda yerleştirdikten sonra tek başına yaşamaya başladı.

Sedat Ç., bir süre sonra tekrar barışmak amacıyla kadının 2 aydır yalnız yaşadığı eve geldi. Çıkan tartışma sırasında sinirlerine hakim olamayan Sedat Ç., bıçakla genç kadının boğazını keserek olay yerinden kaçtı. Ferdane Ç.`nin ayrı yaşadığı eşiyle buluştuğunu bilen kardeşi Birdane Çağan (22), durumu merak ederek ablasının evine gitti. Çağan, kapının açılmaması ve ablasının telefonunun içeride çalması üzerine durumu polise bildirdi. Polis tarafından kanlar içinde bulunan kadının olay yerinde öldüğütespit edildi. Zanlı Sedat Ç. polis tarafından yakalanırken, genç kadının yakınları evin önünde sinir krizi geçirdi.

Ferdane Ç.`nin önümüzdeki pazar günü Altındağ semtinde yeni kiraladığı evine taşınmayı planladığı öğrenildi.
Kaynak: İHA