Pursaklar’da Ab Projeleri Hayata Geçiyor

Ankara`nın Pursaklar ilçesinde belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Avrupa Birliği (AB) projesi hayata geçiyor.

Pursaklar’da Ab Projeleri Hayata Geçiyor

Pursaklar Milli Eğitim Müdürlüğü, iki yıl sürecek Avrupa Birliği Komisyonu Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projesine “Ailelerin Çevreye Entegrasyonu Öğrenmesi” başlıklı bir proje ile katılacak. Bu proje, Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi tarafından yürütülecek. Yunanistan koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek çalışma Türkiye, Romanya, Portekiz ve İtalya’nın katılımıyla yürütülecek.

Aile bağlarını güçlendirme fikrini geliştirmek için aileleri yenilikçi, ilginç, aynı zamanda doğa ile ilintili aktivitelerle eğitmeyi amaçlayan ekip, bu projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Her yaşta beden eğitiminin günlük yaşamın bir parçası olduğu fikrini geliştirmenin hedeflendiği proje ile özellikle geleceğin yatırımı olan çocuklar için beden eğitiminin önemli olduğu fikri aşılanacak.
Gelecekteki varoluşun gerekliliği olarak çevreye saygı ve çevreyi korumanın önemine dikkat çeken milli eğitim yetkilileri, kuşaklar arasında köprü kurmanın önemine dikkat çekiyor. Proje ile aileleri etraflarındaki doğa güzellikleriyle bilgilendirmek ve bu bilgiyi paylaşmak, bunları paylaşmak için interaktif araç gereçler sunmak, becerilerin kullanımını sağlamak, video oyunları ve televizyon karşısında geçirilen zamana karşı alternatif sunmak, çocukları verimli ve aktif hale getirmek amaçlanıyor.