Mahalle Halkı 15 Günde 3`ü Öğrenci 7 Kişinin Yaralandığı Yola Üst Geçit İstiyor

Mardin’in Ofis Mahallesi`nde bulunan Gülseren-Enver Tüfekçioğlu İlköğretim Okulu`na giden öğrenciler, geçtikleri yolda üst geçit veya trafik ışığı olmadığı için sık sık kazalara maruz kalıyor.

Mahalle Halkı 15 Günde 3`ü Öğrenci 7 Kişinin Yaralandığı Yola Üst Geçit İstiyor
Yolda, son 15 gün içinde 3`ü öğrenci 7 kişinin araç çarpması sonucu yaralandığı belirtildi.

Mardin - Kızıltepe karayolu üzerindeki okuluna giden 2. sınıf öğrencisi Tuba Taş (8)`a, karşıdan karşıya geçtiği sırada araç çarptı. Ağır yaralanan Taş, kaldırıldığı Diyarbakır Tıp Fakültesi Hastanesi`nde yoğun bakıma alındı. Taş, bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veriyor.
Yaşanan son kazanın ardından duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, okul yolunda can güvenliğinin olmadığını bu yüzden de çocuklarını okula göndermekten korktuklarını söyledi. Bazı veliler ise okul yolunda kaza riskinin yüksek olması nedeniyle çocuklarını okula göndermekten vazgeçtiklerini belirtti.

Sık sık yaşanan kazalara tepki gösteren Ofis Mahallesi muhtarı Yaşar Taş ise öğrencilerin karşıdan karşıya geçmeleri için yetkililerden defalarca üst geçit veya trafik lambası takılmasını istediğini ancak isteğinin kulak ardı edildiğini söyledi.
Okulların açılması ile okula giden öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerinde can güvenliği olmadığı için çocukların trafik kazalarına maruz kaldığını belirten Yaşar Taş, ”İki gün önceki kazada yaralanan Tuba Taş bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veriyor. Bunun hesabını kim verecek. Yetkililere defalarca bu konuyu ilettim. Belediye ve Vali Yardımcısı`na çıktım. Fakat şu ana kadar üst geçit için ve bu çocukların güvenliği için hiç kimse bir adım atmadı. Mahalle sakinleri çocuklarını okula göndermekten vazgeçti. Biz çocuklarımızı okutmak için mücadele ederken, maalesef bir üst geçit uğruna çocuklarımızın hayatlarını hiçe sayıyorlar.” dedi

"BAYAN ÖĞRETMENLERİMİZ TACİZ EDİLİYOR"
Mahalle ve okul arasında bulunan karayolu üzerindeki trafik akışının yoğun olduğunu vurgulayan Taş, ”Bu okulda yaklaşık 400 öğrencimiz var. Yoğun bir trafik akışı olan Mardin-Kızıltepe karayolunda karşıdan karşıya geçerek okula gitmek zorunda olan öğrencilerimiz, üst veya alt geçit olmadığı için araçlar arasından geçmek durumunda kalıyor. Bayan öğretmenlerimiz öğrencileri karşıdan karşıya geçirirken, araç sürücülerinin tacizine uğruyor. Bayan öğretmenlerimiz bile zor durumda kalıyor. Mahalle sakinleri olarak bir an önce üst geçit yapılması veya buraya trafik lambaları takılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu