Halit Ertuğrul`dan `aile ve Gençlik Eğitimi` Konulu Konferans

Antalya`nın Manavgat ilçesindeki Manavgat Koleji`nde Doç.

Halit Ertuğrul`dan `aile ve Gençlik Eğitimi` Konulu Konferans
Dr. Halit Ertuğrul "Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu konferans verdi. Halit Ertuğul Manavgat Koleji öğrenci ve velilerinin katılımıyla gerçekleşen konferansta, aile içi konulardan, öğrenci-öğretmen diyolog ve ilişkilerinden ve kendi hayatı hakkında özel bilgilerden bahsetti. Doç.Dr. Halit Ertuğrul bu hususlarla ilgili çeşitli konferanslar vermiş, bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı çeşitli ödüller almış ve yılın öğretmeni olarak da seçilmişti.

Konuşmasının ilk bölümünü aile içi muhtemel sorunlar ve çözüm yolarına ayıran eğitimci-yazar, her çocuğun kendi ailesi içinde çok özel olduğundan ve asla başka ailelerin çocuklarıyla kıyaslanmaması gerektiğini kaydetti. Konuşmasının ikinci bölümünde daha çok kendi yaşantısından ve günlük hayatta yaşanmış gerçek olaylardan oluşan hikayelere yer veren Ertuğrul, kimi zaman salondakileri güldürdü kimi zamansa salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Özellikle kendi çocukluk yıllarında başından geçenleri anlatırken Ertuğrul’ un göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.Ayrıca salondaki misafirlerden de gözyaşlarına hakim olamayanlar vardı.

Eğitimci-yazar Ertuğrul, konuşmasının son bölümünde her ailenin mutlaka uyması gereken toplumsal ve bireysel bazı konulardan bahsetti. Konuşma yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Konuşmasının ardından kendi kitaplarından oluşan standa geçen yazar, misafirlere imza verdi.